Een voorbeeld van een speekseltest om druggebruik te achterhalen.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een speekseltest om druggebruik te achterhalen. © photo_news

Veelpleger blijkt ook onder invloed van drugs: “Hij reed toch omdat zijn vriendin veel pijn had”

WaregemToen L.V. door de politie aan de kant werd gezet, bleek dat hij eigenlijk niet mocht rijden wegens eerdere veroordelingen. Maar op de koop toe legde de man ook een positieve speekseltest af. “Toch nam hij het stuur, om zijn vriendin te helpen”, zegt z’n advocaat.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Natuur.koepel verzet zich tegen vijf mogelijke bedrijvenzones in regio Waregem: “Zo’n oppervlakte open ruimte innemen is niet van deze tijd”

  Natuur.koepel verzet zich tegen vijf mogelijke bedrijven­zo­nes in regio Waregem: “Zo’n oppervlak­te open ruimte innemen is niet van deze tijd”

  Er komt heel wat kritiek op de keuze van de Provincie om vijf zones in regio Waregem naar voor te schuiven als mogelijke toekomstige bedrijvenzones. Onder meer natuurvereniging Natuur.koepel zal zich daar hevig tegen verzetten, met bezwaarschriften tegen de ontwikkeling van alle vijf de zones. “150 hectare extra verharden in wat nu al de meest verharde regio is van de provincie, dat is echt huiveringwekkend”, zegt Herman Nachtergaele.
  Waregem
 1. Meerderheid drinkt ‘eigen’ bier op in dorpszaal, collega’s leggen hen nu boete op van 500 euro: “Wat voor de burger geldt, geldt ook voor politici”
  PREMIUM

  Meerder­heid drinkt ‘eigen’ bier op in dorpszaal, collega’s leggen hen nu boete op van 500 euro: “Wat voor de burger geldt, geldt ook voor politici”

  De betere politieke discussie in het West-Vlaamse Wielsbeke. De oppositie én de resterende leden van meerderheidspartij CD&V willen de leden van Team 8710 - ook meerderheid - een boete van 500 euro opleggen. De politici huurden de plaatselijke zaal en dronken er hun meegebrachte bieren leeg, wat volgens het gemeentereglement niet mag. “Politici moeten het goede voorbeeld geven”, zegt raadslid Rik Buyse (N-VA). Verslag van een geanimeerde zitting.
  Wielsbeke
 2. Man steelt auto, mept weerloze kerel in elkaar en gooit fles wodka op auto omdat bestuurder weigert hem naar huis te voeren: 18 maanden celstraf

  Man steelt auto, mept weerloze kerel in elkaar en gooit fles wodka op auto omdat bestuurder weigert hem naar huis te voeren: 18 maanden celstraf

  Een 27-jarige man uit Waregem is veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal 18 maanden effectief voor verschillende feiten in twee afzonderlijke dossiers. De agressieveling mepte een kerel in elkaar tijdens een ripdeal, ging aan de haal met een auto van een vriendin en gooide een fles wodka naar de auto van een man die weigerde hem naar huis te brengen.
  Waregem
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.