Ook kinderen amuseerden zich in de KOERSbus.
Volledig scherm
Ook kinderen amuseerden zich in de KOERSbus. © Henk Deleu

Veel belangstelling voor KOERSbus in Waregem, wielermuseum-op-wielen rijdt nu naar Zwevegem en Moorslede

Waregem/Zwevegem/MoorsledeDe KOERSbus hield dinsdag op de Zuiderpromenade in Waregem halt. Het wielermuseum-op-wielen van het Roeselaars Museum van de Wielersport KOERS kreeg veel belangstelling. Tientallen mensen bezochten de bus. De stad Waregem ademt dan ook wielersport uit. Wie de KOERSbus nog wil zien: hij staat vandaag, op de nationale feestdag, van 10 tot 14 uur op het Toyeplein in Zwevegem en van 16 tot 19 uur op de Marktplaats in Moorslede.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.