Een foto van de plaatsing van het wegdek van de brug enkele weken geleden.
Volledig scherm
Een foto van de plaatsing van het wegdek van de brug enkele weken geleden. © Henk Deleu

Uiteindes van de brug tussen Ooigem en Desselgem worden dit weekend geplaatst

Wielsbeke/waregemDit weekend is er opnieuw beweging te zien op de werf voor de nieuwe brug tussen Ooigem en Desselgem. De uiteindes van de brug worden er geïnstalleerd. 

 1. “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-partner slachtoffer niet mals voor thuisverpleegster na dodelijk ongeval
  PREMIUM
  Wielsbeke/Oostrozebeke/Machelen-aan-de-Leie

  “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-part­ner slachtof­fer niet mals voor thuisver­pleeg­ster na dodelijk ongeval

  “Je hebt veel geluk gehad dat je niet meteen de cel in bent gevlogen. Ik walg van zo’n ongevallen.” De openbare aanklager was donderdag op de politierechtbank in Kortrijk niet mals voor een 27-jarige thuisverpleegster uit Wielsbeke die op 5 mei 2020 langs de N357 in Wielsbeke fietser Peter Martens (42) uit Machelen-aan-de-Leie doodreed en daarna gewoon verder reed. Ze bleek ook aan het sms’en achter het stuur en had te veel gedronken.
 2. Miep (44) houdt koffieklets rond coronabeleid: “We willen gelijke behandeling van iedereen, met of zonder prik”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Miep (44) houdt kof­fieklets rond coronabe­leid: “We willen gelijke behande­ling van iedereen, met of zonder prik”

  Miep Lambrecht nodigt iedereen op zaterdag 27 november op ‘Koffie drinken aan de verlaagde Leieboorden’ in Kortrijk uit. Niét om te rellen, wél om te discussiëren over het federaal coronabeleid. “Want het ís voer voor discussie. Zo zijn we met veel gelijkgestemden die het Covid Safe Ticket discriminerend vinden. Dat merkte ik ook op de betogingsmars afgelopen zondag in Brussel.”
 1. REPORTAGE. ‘Alors on danse’, maar ook woede in uitgaansbuurt: “Regering bakt er niets van, ze kunnen de pot op”
  PREMIUM
  Kortrijk/Poeke

  REPORTAGE. ‘Alors on danse’, maar ook woede in uitgaans­buurt: “Regering bakt er niets van, ze kunnen de pot op”

  Vuurwerk van Camille weerklonk zaterdagavond in Café 56. Gewoon dansen, zelfs met mondmasker op. Vriendinnen bleven gaan, op een vrijgezellenavond. “Om even alles te vergeten”, klonk het. Mooi, al was er ook heel veel tristesse in de uitgaansbuurt in Kortrijk. “Ik werkte met plezier in de horeca. Maar voor mij stopt het. Niemand die de regels nog snapt”, zegt horecaman Armand Poulain.
 2. Philippe en Hélène sluiten vier vestigingen van kledijketen Vertigo: “Na anderhalf jaar corona zien wij geen perspectief meer. Wie zegt dat dit de laatste golf is?”
  PREMIUM
  wielsbeke

  Philippe en Hélène sluiten vier vestigin­gen van kledijke­ten Vertigo: “Na anderhalf jaar corona zien wij geen perspec­tief meer. Wie zegt dat dit de laatste golf is?”

  Philippe Janssens en Hélène Nottebaert sluiten de vier vestigingen van hun herenboetiek Vertigo, in Waregem, Sint-Martens-Latem, Brugge en Nieuwpoort. Vorig jaar deze tijd hadden ze nog plannen om een nieuwbouw te zetten in Waregem, maar corona beslist er anders over. “Die bitterheid die iedereen met zich meedraagt is nefast voor onze verkoop”, klinkt het hard.
 3. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.