David Selen van Improviste heeft het gehad: 'Dat de horeca dicht gaat en weer open gaat, zie je niet eens in de cijfers. Waarom houden we dan zo vast aan die sluiting?'
Volledig scherm
David Selen van Improviste heeft het gehad: 'Dat de horeca dicht gaat en weer open gaat, zie je niet eens in de cijfers. Waarom houden we dan zo vast aan die sluiting?' © Henk Deleu

Topchef David Selen wil restaurant nú openen: “Diegenen die over ons lot beslissen, zijn zeker van riant loon elke maand. Het begrip stopt ergens”

Waregem/KortrijkTopchef David Selen, van restaurant Improviste in Waregem, roept premier Alexander Decroo in een open brief op om de horeca zo snel mogelijk te openen. ‘Liefst gisteren’. “De sluiting van de horecazaken heeft amper effect op de cijfers. Waarom blijven we daar dan zo overtuigd aan vasthouden?”

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Blijf voorzichtig: coronacijfers stijgen weer in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Blijf voorzich­tig: coronacij­fers stijgen weer in Zuid-West-Vlaanderen

  De coronacijfers stijgen weer in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van woensdag 5 tot en met dinsdag 11 mei 707 positieve gevallen. “Als je met de week ervoor vergelijkt, gaat het over een stijging die versterkt. In Kortrijk gaat het nu over een stijging met 23 procent, regionaal spreken we van een stijging met 18 procent. Er waren de voorbije zeven dagen gemiddeld 101 vastgestelde besmettingen per dag”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"