Misschien kan er binnenkort ook buiten getrouwd worden in Waregem. Het stadsbestuur bekijkt het alvast.
Volledig scherm
Misschien kan er binnenkort ook buiten getrouwd worden in Waregem. Het stadsbestuur bekijkt het alvast. © ANP

Stadsbestuur bekijkt of huwen in openlucht mogelijk is

WaregemHet stadsbestuur bekijkt de mogelijkheid om trouwen in openlucht ook in Waregem mogelijk te maken. Dat blijkt uit een antwoord van schepen Jo Neirynck (CD&V) op een vraag van oppositieraadslid Maxim Laporte (N-VA/Open Vld).

 1. Wil je je tuin klimaatvriendelijker maken, maar weet je niet waar beginnen? Waregem stuurt een tuinranger om je te helpen
  waregem

  Wil je je tuin klimaat­vrien­de­lij­ker maken, maar weet je niet waar beginnen? Waregem stuurt een tuinranger om je te helpen

  Waregem zet tuinrangers in. Die geven advies op maat over tuinnatuur en zoeken mee hoe inwoners van hun tuin een klimaatbestendig paradijsje kan maken dat bruist van het leven. Stefaan Guyot, Gerald Blockeel, Mark Merket, Véronique Haerinck, Jan Van Tieghem en Valerie Ryckewaert werden opgeleid door ‘Natuur en Bos’, en zij trekken in de toekomst de Waregemse tuinen in.
 2. Tournée générale: Restaurant De Kring heropent na jaar vol verbouwingen en véél vrije tijd: “Ik zal het voorlezen van verhaaltjes aan mijn kinderen ‘s avonds missen”
  PREMIUM
  Wortegem-Petegem

  Tournée générale: Restaurant De Kring heropent na jaar vol verbouwin­gen en véél vrije tijd: “Ik zal het voorlezen van verhaal­tjes aan mijn kinderen ‘s avonds missen”

  Françoise Tack (67) en haar zoon Fabien Meert (41) starten in een opgefrist restaurant De Kring aan de heropening van de horeca zaterdag. Net voor de lockdown van vorig jaar begonnen ze aan hun verbouwingswerken, waar ze plots bijzonder veel tijd voor hadden. Na een jaar quality time met de kinderen, hopen ze dat het vanaf zaterdag wordt zoals in de voorbije 25 jaar: àlles voor de klanten. “Mijn kinderen zullen moeten wennen aan de nieuwe situatie”, glimlacht Fabien.
 3. De gemeente verdeelt voor 20.000 euro aan laptops, chromebooks en tablets in alle scholen van Kruisem
  Kruisem

  De gemeente verdeelt voor 20.000 euro aan laptops, chrome­books en tablets in alle scholen van Kruisem

  Alle negen scholen van Kruisem krijgen van de gemeente laptops, chromebooks en tablets. Het gemeentebestuur spendeert daar 20.000 euro aan. “We hebben het afgelopen jaar voor de scholen geen activiteiten kunnen organiseren en vinden dat we het budget dan meer beter kunnen spenderen aan materiaal dat de leerlingen in deze moeilijke tijd hard nodig hebben”, motiveert schepen van Onderwijs Kathleen Hutsebaut (CD&V).
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring