De politie van de zone Mira gaat onverminderd verder met snelheidscontroles. (archieffoto louter als illustratie)
Volledig scherm
De politie van de zone Mira gaat onverminderd verder met snelheidscontroles. (archieffoto louter als illustratie) © Photo News

Snelheidsduivel haalt 117 km/u in zone 50

WaregemEén op acht automobilisten die zondagnamiddag voorbij een snelheidscontrole van de politiezone Mira reden, deed dat te snel. Iemand reed zelfs dubbel zo snel als toegelaten in de bebouwde kom.

 1. ‘Met honderden samengetroept om koers te volgen’: Kuurne hekelt volkstoeloop in Kortrijk, gouverneur vraagt evaluatie
  Kortrijk/Kuurne

  ‘Met honderden samenge­troept om koers te volgen’: Kuurne hekelt volkstoe­loop in Kortrijk, gouverneur vraagt evaluatie

  Publiek was zondag niet welkom langs het parcours van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Enkele honderden mensen hielden zich daar niet aan, in het centrum van Kortrijk. Tot frustratie van de buren in Kuurne, waar ze wel massaal in hun kot bleven. “Je kan geen hele centrumstad afsluiten voor een koers”, reageert Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe. Gouverneur Carl Decaluwé ziet het anders en vindt dat stad en politie te weinig deden. Er volgt een evaluatie.
 2. Verslagenheid groot bij gezin van verongelukte fietser: “Wij kwamen voor hem altijd op de eerste plaats”
  PREMIUM
  Anzegem

  Verslagen­heid groot bij gezin van verongeluk­te fietser: “Wij kwamen voor hem altijd op de eerste plaats”

  Christel Van Den Bossche en haar zonen Brecht en Dries kregen woensdag het slechtst denkbare nieuws. Een ongeval tijdens een fietstocht was Lieven Roose (53), hun echtgenoot/vader, fataal geworden. “We hoopten op nog zoveel mooie momenten in het leven maar het mocht niet zijn”, zegt Christel. “Lieven was een schone mens, een levensgenieter met een groot hart, iemand die niet tegen onrecht kon.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren