Luna (2,5), met haar mama Evy Reynkens
Volledig scherm
Luna (2,5), met haar mama Evy Reynkens © Henk Deleu

“Sms-acties zoals voor Pia zijn echt top, maar je kan dat helaas niet voor iedereen doen”

Een mama uit Sint-Eloois-Vijve bij Waregem pleit voor de erkenning van àlle zeldzame aandoeningen, waardoor ouders altijd de correcte financiële hulp krijgen. “We steunden Pia en Mathis met een sms. Maar er zijn zo veel gezinnen die geholpen moeten worden. Je kan toch niet voor iedereen een sms-actie starten”, zegt Evy Reynkens. Haar dochter Luna heeft een erg zeldzame aandoening, met onder meer een zware mentale en motorische achterstand als gevolg. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) benadrukt voortrekker te zijn in het op Europees niveau organiseren van de zorg voor mensen met zeldzame aandoeningen.

 1. Man (39) met nummerplaat ‘2Fast4’ rijdt 170 per uur op snelweg: “Ik rij altijd te snel en sponsor met plezier de Belgische staat”
  Sint-Denijs/Waregem

  Man (39) met nummer­plaat ‘2Fast4’ rijdt 170 per uur op snelweg: “Ik rij altijd te snel en sponsor met plezier de Belgische staat”

  2Fast4… maar niet voor de politie. Een 39-jarige projectontwikkelaar uit Sint-Denijs (Zwevegem) kreeg vrijdag van de Kortrijkse politierechter een boete van 600 euro en een rijverbod van 45 dagen omdat hij met 170 km/u over de snelweg in Waregem raasde. Zijn nummerplaat ‘2Fast4’ liet dan ook niets aan de verbeelding over.
 2. Voorzitters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Voorzit­ters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”

  De voorzitters van de negentien lokale Unizo-ondernemersverenigingen in Zuid-West-Vlaanderen roepen samen op om de winkels zo snel mogelijk opnieuw te mogen openen. “De heropening van de Franse winkels en de nabijheid van een winkelstad als Rijsel heeft een grote impact op onze regio”, merkt Ann Coussement op, co-voorzitter van de regio Zuid West-Vlaanderen. Eerder waarschuwde Kortrijks schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a) om toch best ook voorzichtig te blijven en de heropening van de winkels slim aan te pakken.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren