Luna (2,5), met haar mama Evy Reynkens
Volledig scherm
Luna (2,5), met haar mama Evy Reynkens © Henk Deleu

“Sms-acties zoals voor Pia zijn echt top, maar je kan dat helaas niet voor iedereen doen”

Een mama uit Sint-Eloois-Vijve bij Waregem pleit voor de erkenning van àlle zeldzame aandoeningen, waardoor ouders altijd de correcte financiële hulp krijgen. “We steunden Pia en Mathis met een sms. Maar er zijn zo veel gezinnen die geholpen moeten worden. Je kan toch niet voor iedereen een sms-actie starten”, zegt Evy Reynkens. Haar dochter Luna heeft een erg zeldzame aandoening, met onder meer een zware mentale en motorische achterstand als gevolg. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) benadrukt voortrekker te zijn in het op Europees niveau organiseren van de zorg voor mensen met zeldzame aandoeningen.

7 reacties

 • Mariska Raveyts

  1 jaar geleden
  Hebben de schrijvers van onderstaande commentaren zelf kinderen? Ik betwijfel het! De liefde voor je kind is zo groot dat je er je eigen leven voor zou geven. Zomaar 'de natuur' zijn gang laten doen. Hoe vreselijk is dat als je weet dat er middelen zijn die het leven van je kind kan verbeteren. Djeezes, de empathie is bij jullie ver te zoeken.
 • ShanaGregory Deriemaeker-Ivens

  1 jaar geleden
  Deze prachtige prinses/(net zoals haar koningin) verdiend een prachtige prestatie/herkenning!!! Deze prinsess kan het zelf niet helpen dat ze "ziek" is als zowel haar perfecte ouders niet! Het enige wat zij kunnen doen is jammer genoeg toekijken en hopen op spoedige hulp ! Deze prachtige dame heeft gelukkig dan ook de meest prachtige ouders gekregen dat ze maar kon wensen !!! Veel respect !!!
 • Woutry Heijligers

  1 jaar geleden
  Ik kan mijn ogen niet geloven dat er mensen zijn die zo een denkwijze hebben. Het gaat hier om een kind, een mens dat geliefd word en lief heeft! Stel jullie eens voor hoe hard jullie de ouders en de familie gekwetst hebben! Ik hoop van harte dat jullie nooit voor een dergelijke uitdaging in jullie familie komen te staan!
 • Lamya Latoen

  1 jaar geleden
  Ik ben het totaal niet eens met onderstaande commentaren. Iedereen verdient een kans! Een mensenleven is niet iets dat je in de vuilbak moet gooien wanneer het afwijkt van de standaard. De enige egoïsten zijn mensen die deze opvattingen hebben.
 • Peter van Nieuwpoort

  1 jaar geleden
  Waarom laten we de natuur zijn gang niet gaan, waarom moet iedereen perfect gezond zijn? Allemaal heel vervelend voor die ouders en familie maar, welk leven heeft een kind met zóveel beperkingen? Denken zij daar wel aan? We willen wél onszelf ernstig lijden besparen maar, rekken enkel de ellende van een kind. Heel het leven op de problemen van de ouders aangepast, niet van het kind! Dit heeft niets met liefde voor je kind te maken. Onbegrijpelijk egoïstisch, andere woorden heb ik er niet voor!
 1. Waregem Expo wordt vaccinatiecentrum, mogelijk tweede centrum voor Spiere-Helkijn en deels Avelgem en Zwevegem
  Waregem/Wielsbeke/Deerlijk/Anzegem/Avelgem/Spiere-Helkijn

  Waregem Expo wordt vaccinatie­cen­trum, mogelijk tweede centrum voor Spie­re-Hel­kijn en deels Avelgem en Zwevegem

  In de eerstelijnszone Waregem-Wielsbeke-Deerlijk-Anzegem-Avelgem-Zwevegem-Spiere-Helkijn zijn nog niet alle knopen doorgehakt. “Er komt honderd procent zeker een vaccinatiecentrum in Waregem Expo”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). “We zouden graag hebben dat er in onze zone nog een tweede centrum komt.” Dat zal vooral voor bewoners van Spiere-Helkijn en deels ook Avelgem en Zwevegem zijn, maar meer details zijn er hierover momenteel nog niet.
 1. Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatiecentrum voor tot 60.000 streekgenoten: “De klok rond prikjes geven”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Kortrijk Xpo wordt centraal vaccinatie­cen­trum voor tot 60.000 streekgeno­ten: “De klok rond prikjes geven”

  Kortrijk Xpo wordt een centraal vaccinatiecentrum voor inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. “We staan er voor open. Wat ons betreft kunnen er hier de klok rond prikjes gegeven worden”, zegt Xpo-directeur services Lander Mestdagh. Het vaccineren van de brede bevolking start in principe in april of mei. “We maken ons klaar en reserveren alvast een zaal in Xpo, vlot te bereiken en vlak bij het ziekenhuis AZ Groeninge”, tweet Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). In Waregem en omgeving komt Expo in beeld. Er gaan verder stemmen op om het netwerk van 330 huisartsen in te schakelen in Zuid-West-Vlaanderen.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten