Vandaag, voor de eerste steenlegging, mochten alle medewerkers een boom op de nieuwe locatie van hun naamplaatje voorzien. Het nieuwe bedrijf komt links.
Volledig scherm
Vandaag, voor de eerste steenlegging, mochten alle medewerkers een boom op de nieuwe locatie van hun naamplaatje voorzien. Het nieuwe bedrijf komt links. © Henk Deleu

Slot-en scharnierproducent Locinox legt eerste steen voor nieuwbouw: “Elke jaar groeien we 15%”

waregemHet Waregems bedrijf Locinox, fabrikant van toebehoren voor poorten en hekken, start met de bouw van een nieuwe fabriek. De huidige vestiging is te klein geworden en daarom komt er een gebouw dat drie keer groter is.

 1. 140 vrijwilligers trekken naar door overstroming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronterende ervaring”
  Kortrijk

  140 vrijwilli­gers trekken naar door overstro­ming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronte­ren­de ervaring”

  Drie maanden (!) na de zware overstromingen in Wallonië blijken er nog steeds heel wat inwoners dik in de miserie te zitten. De Deerlijkse brandweerman Juan Herrero doet daar iets aan. Samen met enkele andere mensen bracht hij afgelopen zaterdag 140 vrijwilligers op de been om in het dorp Trooz de schade te gaan herstellen. “De nood is nog altijd hoog, vooral met de winter voor de deur.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.