Zus Rina sloot op de Waregemse wijk Torenhof enkele jaren haar broer Kurt op in zijn eigen kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Zus Rina sloot op de Waregemse wijk Torenhof enkele jaren haar broer Kurt op in zijn eigen kamer. © LSI

Rina (60) sloot haar psychisch zieke broer jarenlang op in zijn kamer: “Heb spijt, maar ben niet de boze duivel”

Waregem“Ik besef dat het verkeerd was Kurt af en toe op te sluiten en heb er spijt van. Ik moest naar andere oplossingen voor zijn en onze problemen hebben gezocht.” Enkele dagen na haar proces in Kortrijk voor de jarenlange gijzeling van haar broer en nadat Kurt zijn versie uit de doeken deed, wil Rina D. (60) uit Waregem in het bijzijn van haar advocaat Bram Elyn haar verhaal kwijt.

 1. Van mountainbiken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekendtips vol kleine pleziertjes in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Moorslede/Wevelgem/Deerlijk

  Van mountainbi­ken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekend­tips vol kleine plezier­tjes in Zuid-West-Vlaanderen

  Het ontbreekt aan grote evenementen in een periode waarin Omikron wild om zich heen grijpt. Maar ook uit kleine pleziertjes kan je groot genot halen. Dat blijkt uit onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen. Sportievelingen kunnen zich uitleven op twee mountainbiketochten, in een park beleef je magische avonturen, de bekende presentator Jan Jaap van der Wal zakt met zijn nieuwste komedie naar onze regio af en in een deelgemeente van Kortrijk kan je voor het eerst deelnemen aan een nieuwe wandel-fotozoektocht.
 2. Kurt (58) drie jaar lang in kamertje in eigen woning opgesloten door eigen zus: “Moest al langer uit die hel ontsnapt zijn, maar was bang”
  PREMIUM

  Kurt (58) drie jaar lang in kamertje in eigen woning opgesloten door eigen zus: “Moest al langer uit die hel ontsnapt zijn, maar was bang”

  Een kamertje van 2,5 op 3 meter, met een bed, een nachtkastje en een mobiel toilet. Dat was drie jaar lang de leefwereld van Kurt Ducatteeuw (58) uit Waregem. In zijn eigen woning op de wijk Torenhof in Waregem werd hij opgesloten door zijn zus. Beiden kampen met psychische problemen. “Maar niets kan zo’n opsluiting rechtvaardigen”, zegt de advocaat van Kurt Ducatteeuw. Samen met zijn cliënt vertelt hij het hallucinante verhaal. “Uiteindelijk ontsnapte hij met lakens door het raam.”