WAREGEM: het gloednieuwe politiegebouw van de politiezone Mira.
Volledig scherm
WAREGEM: het gloednieuwe politiegebouw van de politiezone Mira. © politiezone Mira

Politiezone Mira stelt 10 vacatures voor inspecteur rechtstreeks open

Waregem/Avelgem/Anzegem/Spiere-Helkijn/ZwevegemDe komende twee jaar zal de politie van de zone Mira (Waregem, Avelgem, Anzegem, Spiere-Helkijn en Zwevegem) 10 vacatures rechtstreeks openstellen. Dat betekent dat toekomstige inspecteurs meteen weten dat ze na hun opleiding in die zone aan de slag zullen kunnen.

 1. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 2. Voor zijn naakte reus langs de E17 krijgt Hervé al minstens 13.000 euro: “Die dag dat president Obama passeerde, zal ik nooit vergeten ”
  PREMIUM
  Waregem

  Voor zijn naakte reus langs de E17 krijgt Hervé al minstens 13.000 euro: “Die dag dat president Obama passeerde, zal ik nooit vergeten ”

  Als je de naakte reus langs de E17 in Waregem wil kopen, zal je daar al minstens 13.000 euro voor moeten neertellen. De eerste biedingen voor de - jawel - reusachtige cycloop van 7,5 meter lopen immers binnen. “Ik heb er zelf een veelvoud voor betaald”, zegt eigenaar Hervé Messiaen. “En het was zijn geld méér dan waard. Zelfs president Obama heeft de reus gezien toen hij hier in 2014 voorbijreed. Al werd het met die scherpschutters wel even spannend.”