Het zwembad van 12,5 meter op 7 meter in de Koekoekstraat dateert uit de jaren '70. Het stadsbestuur wil hier klaslokalen onderbrengen.
Volledig scherm
Het zwembad van 12,5 meter op 7 meter in de Koekoekstraat dateert uit de jaren '70. Het stadsbestuur wil hier klaslokalen onderbrengen. © Pieterjan Neirynck

Oppositie lanceert petitie om zwembad Sint-Eloois-Vijve open te houden: “Ideaal instructiebad om kinderen te leren zwemmen”

Sint-Eloois-VijveDe sluiting van het instructiebad bij de stedelijke basisschool Sint-Eloois-Vijve blijft de gemoederen beroeren. Oppositieraadsleden - én Vijvenaren - Maxim Laporte en Nancy Vandenabeele (N-VA/Open Vld) hebben vrijdag een petitie gelanceerd om de sluiting af te wenden. “Niet uit nostalgie, maar omdat het een ideaal bad is voor watergewenning en zwemlessen.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) blinkt uit in de schaduw van Bruno: “Derby win je niet met mooi voetbal”
  VOETBAL 1A

  Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) blinkt uit in de schaduw van Bruno: “Derby win je niet met mooi voetbal”

  Met een schitterend vrijschopdoelpunt en een assist bij de tweede gelijkmaker, had Jean-Luc Dompé (25) vorige zondag een bijzonder groot aandeel in de zege van Zulte Waregem tegen zijn ex-club Standard. De Franse dribbelkont scoorde dit seizoen al zes keer en was goed voor vier assists. “Eindelijk ben ik een volwassen prof geworden”, bekent de 25-jarige Parijzenaar. “En dat wil ik ook tonen in de derby op Kortrijk, waarin ik nog wat goed te maken heb.”
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. 84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin
  Play

  84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin