Een 30-tal leerkrachten, CLB-medewerkers en brugfiguren hebben een driedaagse basisvorming ‘Rots en Water’ gevolgd. Dankzij die vorming kunnen ze de leerlingen op hun scholen weerbaarder helpen maken.
Volledig scherm
Een 30-tal leerkrachten, CLB-medewerkers en brugfiguren hebben een driedaagse basisvorming ‘Rots en Water’ gevolgd. Dankzij die vorming kunnen ze de leerlingen op hun scholen weerbaarder helpen maken. © Henk Deleu

Opleiding ‘Rots en Water’ helpt leerkrachten leerlingen weerbaarder maken

waregemEen 30-tal leerkrachten, CLB-medewerkers en brugfiguren hebben een driedaagse basisvorming ‘Rots en Water’ gevolgd. Die erkende psychofysieke weerbaarheidstraining helpt kinderen van 5 tot 18 jaar op een positieve manier voor zichzelf op te komen, versterkt hun sociale vaardigheden en werkt dus ook preventief tegen pesten, meeloopgedrag, uitsluiting,…

 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen blijven records breken, piek wellicht in zicht
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen blijven records breken, piek wellicht in zicht

  Er waren tijdens de week van woensdag 24 tot en met dinsdag 30 november 4.228 positieve gevallen. Dat zijn er 201 (+4,9 procent) meer dan vijf dagen geleden. Een nieuw record voor Zuid-West-Vlaanderen over alle coronagolven heen, al vertraagt ook bij ons de stijging. “We zouden met een strikte toepassing van de genomen maatregelen binnen een grote week een daling moeten zien”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.
 2. Philippe en Hélène sluiten vier vestigingen van kledijketen Vertigo: “Na anderhalf jaar corona zien wij geen perspectief meer. Wie zegt dat dit de laatste golf is?”
  PREMIUM
  wielsbeke

  Philippe en Hélène sluiten vier vestigin­gen van kledijke­ten Vertigo: “Na anderhalf jaar corona zien wij geen perspec­tief meer. Wie zegt dat dit de laatste golf is?”

  Philippe Janssens en Hélène Nottebaert sluiten de vier vestigingen van hun herenboetiek Vertigo, in Waregem, Sint-Martens-Latem, Brugge en Nieuwpoort. Vorig jaar deze tijd hadden ze nog plannen om een nieuwbouw te zetten in Waregem, maar corona beslist er anders over. “Die bitterheid die iedereen met zich meedraagt is nefast voor onze verkoop”, klinkt het hard.