De rechtbank van Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank van Kortrijk. © Maxime Petit

Onthaalmoeder na zeven jaar voor rechtbank voor shaken baby: “Er is niets opzettelijk gebeurd”

WaregemEen onthaalmoeder uit Waregem staat woensdagmorgen in de correctionele rechtbank terecht omdat ze een baby van vijf maanden door elkaar heeft geschud. Dat gebeurde zeven jaar geleden, maar de gevolgen voor het jongetje zijn enorm. Hij liep hersenschade op en zal altijd hulpbehoevend blijven. De onthaalmoeder ontkent dat ze het kindje schudde, maar dat gelooft het parket niet. Een reconstructie.

 1. Zet eens een kroket op je arm: als je solliciteert bij aardappelverwerker Agristo, krijg je een ‘patatjestattoo’ bovenop je job

  Zet eens een kroket op je arm: als je sollici­teert bij aardappel­ver­wer­ker Agristo, krijg je een ‘patatjes­tat­too’ bovenop je job

  In tijden van arbeidskrapte worden bedrijven steeds creatiever in hun zoektocht naar personeel. Bij aardappelverwerker Agristo durven ze al eens origineel uit de hoek komen, en dat is met de jobdagen van volgende week in zicht niet anders. Medewerkers kunnen gratis een frietjes- of aardappelgeïnspireerde tatoeage laten zetten, tijdens de jobdagen komen ook sollicitanten en andere geïnteresseerden aan de beurt.
  Wielsbeke
 2. Veertiger belandde in de cel na relatiebreuk en aanhoudende stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

  Veertiger belandde in de cel na relatie­breuk en aanhouden­de stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

  Omdat hij niet kon verkroppen dat zijn relatie voorbij was, begon een 46-jarige man uit Wielsbeke zijn ex-vriendin uit Oostrozebeke te stalken. Omdat hij verschillende waarschuwingen van het gerecht in de wind sloeg, belandde hij in de cel. Voor de rechtbank in Kortrijk riskeert hij nu een celstraf van twee jaar. “Niemand wordt er beter van als hij nog langer in de gevangenis moet blijven”, zei advocaat Filip De Reuse.
  Waregem
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Louis Bostyn terug in doel bij Zulte Waregem en meteen held op Standard: “Punt van de hoop”
  voetbal JPL

  Louis Bostyn terug in doel bij Zulte Waregem en meteen held op Standard: “Punt van de hoop”

  Twee opvallende wijzigingen voerde nieuwbakken T1 Frederik D’Hollander zaterdag door bij Zulte Waregem, dat tactisch voor het eerst in een 4-4-2 aantrad en met Louis Bostyn onder de lat. De 29-jarige doelman, die in december bijna naar Antwerp was getransfereerd, keepte zich meteen in de heldenrol met vooral in de prangende slotfase twee sublieme reddingen. “Jammer dat we er niet op en over konden gaan, maar met dit onverhoopt punt op Standard kunnen we blijven hopen op de redding.”