Links de Munkenbrug, rechts de Vlasbrug
Volledig scherm
Links de Munkenbrug, rechts de Vlasbrug © De Vlaamse Waterweg

Nieuwe bruggen over Leie worden Munkenbrug en Vlasbrug

Desselgem/OoigemWie van Desselgem naar Ooigem wil, kan dat binnenkort via twee nieuwe bruggen over de Leie. Ze hebben nu een naam. De wegbrug wordt de Munkenbrug en de fietsers- en voetgangersbrug de Vlasbrug, na overleg tussen de stad Waregem, de gemeente Wielsbeke en bouwheer De Vlaamse Waterweg. Beide namen verwijzen naar de historische ontwikkeling van de streek.

 1. Terminaal zieke Lieven (45) loopt zondag 100 km voor KOTK met kinderen Gaëlle (17) en Guillaume (17): “Ik krijg zes weken ‘vrijaf’ van mijn behandeling”
  PREMIUM

  Terminaal zieke Lieven (45) loopt zondag 100 km voor KOTK met kinderen Gaëlle (17) en Guillaume (17): “Ik krijg zes weken ‘vrijaf’ van mijn behande­ling”

  Lieven Cnudde (45) uit Deinze kreeg drie jaar geleden de steenharde diagnose van terminale darmkanker. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten na deze opdoffer, want komende zondag loopt hij maar liefst 30 kilometer tijdens de 100 km voor Kom op Tegen Kanker in Deinze. Zijn twee kinderen Gaëlle en Guillaume (allebei 17) lopen ook 10 km mee via het College van Waregem. “Dat ik er nog ben, is dankzij evenementen zoals dit. Ik ben mijn kinderen heel dankbaar dat ze meedoen.”
  Waregem
 2. Veertiger belandde in de cel na relatiebreuk en aanhoudende stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

  Veertiger belandde in de cel na relatie­breuk en aanhouden­de stalking van ex: “Ik besef dat ik fout was en de relatie voorbij is”

  Omdat hij niet kon verkroppen dat zijn relatie voorbij was, begon een 46-jarige man uit Wielsbeke zijn ex-vriendin uit Oostrozebeke te stalken. Omdat hij verschillende waarschuwingen van het gerecht in de wind sloeg, belandde hij in de cel. Voor de rechtbank in Kortrijk riskeert hij nu een celstraf van twee jaar. “Niemand wordt er beter van als hij nog langer in de gevangenis moet blijven”, zei advocaat Filip De Reuse.
  Waregem