Ondermeer het nieuwe politiegebouw dat vlakbij de E17 in Waregem ligt, blijkt een troef om mensen warm te maken om bij de politiezone Mira te komen werken.
Volledig scherm
Ondermeer het nieuwe politiegebouw dat vlakbij de E17 in Waregem ligt, blijkt een troef om mensen warm te maken om bij de politiezone Mira te komen werken. © PZ Mira

Na politiezone Vlas: nu ook kader bij collega’s van Mira volledig volzet

Waregem/Anzegem/Avelgem/Zwevegem/Spiere-HelkijnHet politiecollege van de zone Mira heeft dinsdag 9 inspecteurs benoemd. Ze zullen allen starten in de interventiedienst. Van zodra dat gebeurt, is het operationele kader bij Mira volledig ingevuld, net zoals bij de buren van Vlas.

 1. Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”
  Deerlijk/Kortrijk/Kuurne/Harelbeke

  Man die ‘aangenomen zoon’ bespiedt via spyware op telefoon voor rechter: “Ik heb mijn excuses al aangeboden”

  Het openbaar ministerie heeft in de correctionele rechtbank van Veurne tot 18 maanden gevangenisstraf gevorderd in een dossier rond spyware. Een 60-jarige man uit Deerlijk gebruikte de software om een jonge kerel te bespieden. Ook de verkopers van de software stonden terecht. “We wisten helemaal niet dat dit strafbaar was.” Het relaas van hoe de mannen te werk gingen.
 2. Harten troef! Onze reporter laat zich klaarstomen voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”
  PREMIUM
  Deerlijk

  Harten troef! Onze reporter laat zich klaarsto­men voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”

  Heel Vlaanderen speelt wel af en toe een potje manillen. Maar wie zich op 18 februari in het West-Vlaamse Deerlijk tot wereldkampioen in dit kaartspel wil kronen, heeft heel wat méér nodig dan alleen wat basiskennis. Onze reporter doet een gooi naar de felbegeerde wereldtitel. Ter voorbereiding trok naar een volkse kaarting, mét groentenbokalen als inzet, om er van doorwinterde manillers de kneepjes te leren. “Als je maat troef heeft gemaakt, kom je áltijd je troef uit... tenzij je een renong hebt.”