De KOERSbus (archiefbeeld) komt naar Waregem.
Volledig scherm
De KOERSbus (archiefbeeld) komt naar Waregem. © RV

Met knipoog naar Briek: KOERSbus komt naar Zuiderpromenade in Waregem

WaregemKOERS, het Roeselaars Museum van de Wielersport, heeft een tweedehandsbus omgevormd tot wielermuseum-op-wielen. De inrichting draait rond het WK wielrennen, in september 2021 in Vlaanderen. De KOERSbus houdt op dinsdag 20 juli van 16 tot 19.30 uur halt op de Zuiderpromenade in Waregem.

  1. Nieuw Warmste Week-gezicht Stéphan (23) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Nieuw Warmste Week-ge­zicht Stéphan (23) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”

    De VRT-solidariteitsactie De Warmste Week heeft drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is een nobele onbekende voor het publiek: Stéphan Tanganagba. Geboren in Kinshasha in Congo, vanaf zijn kleuterjaren opgegroeid in Kortrijk. “Ik heb me hier altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favorietste plekjes in de binnenstad van Kortrijk: “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”