Mama Evy Reynkens, papa Kevin Dujardin, Luna en broer Léon. Het gezin zamelt geld in via een crowdfundingsactie, om de zorg voor Luna te kunnen blijven betalen.
Volledig scherm
Mama Evy Reynkens, papa Kevin Dujardin, Luna en broer Léon. Het gezin zamelt geld in via een crowdfundingsactie, om de zorg voor Luna te kunnen blijven betalen. © Henk Deleu

Medische kosten ziek dochtertje (2,5) lopen hoog op, dus starten ouders crowdfunding: “Wij eten soms niet, zodat we haar sondevoeding kunnen betalen”

Na lang twijfelen zijn Evy Reynkens en Kevin Dujardin uit Waregem gestart met een crowdfunding voor hun zieke dochtertje Luna (2,5). Het meisje lijdt aan een chromosoomafwijking en dat brengt heel wat kosten met zich mee. “Dit voelt als bedelen, maar we moeten onze trots wel opzijzetten. Nu al slaan we soms een maaltijd over, om toch maar haar sondevoeding, die 600 euro per maand kost, te kunnen betalen”, zegt Evy.

5 reacties

 • Kristel Halans

  2 jaar geleden
  Wil ook effe reageren en dit gezin gesteund, maar sluit aan bij onderstaande, mooie reacties. Zo is het! Iedereen steunt, met goed hart van de burger. Gisteren op vakantie gepraat, toevallig, op restaurant gezin met 2 kids en een tweeling. Ziekte van het jongetje niet erkend, dus ze worden financieel ook niet gesteund. Mama thuis, papa werkt meer om alles financieel te kunnen dragen. Hier kies je niet voor ?! En nu? ,
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Heel erg voor die mensen maar moeten wij nu alle uitzonderingen gaan steunen denk dat de politiek hier verantwoordelijk voor is en niet wij de gewone mens!
 • glenn wouters

  2 jaar geleden
  Als je de problemen ziet van deze mensen, en de enorme drukte op spoed dat er soms geen eens bedden meer zijn. Dan kan je enkel zeggen dat dit kleine landje gemakkelijk met enkel 1 federale regering kan, en dat het uitgespaarde geld voor de lonen van die politiekers die overbodig zijn dan kunnen geïnvesteerd worden in ziekenhuizen, en hulp aan mensen zoals hier in het artikel.
 • Kris Kinnaer

  2 jaar geleden
  De Belgische regering zou veel meer moeten doen voor de "echte zieken" en de "minderbedeelden" en de "echte invaliden"die moeten leven van een armzielige uitkering... Ikzelf ben ook invaliden, heb meer dan 20jaar zwaar arbeid verricht en noodgedwongen op invaliditeit gevallen... Een ramp rondkomen met amper 1100€ de maand, de ziekte is wel erkend echter de medicatie niet,waardoor ik ook iedere maand 450€ moet uitgeven aan medicatie die niet word vergoed!!! Help!!!
 • tom peeters

  2 jaar geleden
  Als we als belgen inspraak zouden hebben op het verdelen vh belastinggeld dan hadden jullie niet moeten "bedelen". Maar onze democratie zit zo in elkaar dat we eigenlijk maar eens aan een politiek rad draaien en geen echte inspraak hebben op de daden op de werkvloer . dat stemt toch tot nadenken
 1. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
  Bissegem/Harelbeke

  Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

  “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.
 2. Al lang geplaatste trajectcontroles op snelweg E17 tussen Waregem en Kortrijk en in Marke pas eind 2021 operationeel, door nijpend personeelstekort
  Kortrijk/Waregem/Marke

  Al lang geplaatste trajectcon­tro­les op snelweg E17 tussen Waregem en Kortrijk en in Marke pas eind 2021 operatio­neel, door nijpend personeels­te­kort

  Op de E17 tussen Waregem en Kortrijk is al enige tijd een trajectcontrole geïnstalleerd. Alleen is die nog niet operationeel. Hetzelfde geldt voor de Rekkemsestraat in Marke. Ook daar staan de camera’s klaar, en is de software operationeel. Waar wachten we dan op? Deze vraag stelde parlementslid Vermeersch (Vlaams Belang) aan federaal minister Verlinden (CD&V). Die liet weten dat vooral een personeelstekort roet in het eten gooit. De trajectcontrole op de E17 zal pas in het najaar operationeel zijn.