Een auto komt uit de Stormestraat, wat soms gevaarlijke situaties oplevert voor fietsers die vanuit de Stationsstraat (rechts) in tegenrichting komen.
Volledig scherm
Een auto komt uit de Stormestraat, wat soms gevaarlijke situaties oplevert voor fietsers die vanuit de Stationsstraat (rechts) in tegenrichting komen. © Pieterjan Neirynck

Markt eindelijk verkeersvrij, maar dan duikt nieuw probleem op: “Parking voor Het Pand is nu sluipweg”

WaregemDe belangrijkste maatregel uit het veelbesproken mobiliteitsplan heeft ongewenste neveneffecten. Sinds het verkeer uit de Stormestraat afgeleid wordt naar de Stationsstraat, gebruiken automobilisten de parking op de - verkeersvrije - Markt om het stadscentrum te doorkruisen. Oppositiepartij Groen vraagt om een oplossing, maar de stad kan voorlopig nog niet ingrijpen.

 1. Oude stadhuis Deinze wordt sneltestcentrum voor schoolkinderen: “Grote corona-uitbraken in scholen zo vermijden”
  PREMIUM
  Deinze/Regio

  Oude stadhuis Deinze wordt sneltest­cen­trum voor schoolkin­de­ren: “Grote corona-uitbraken in scholen zo vermijden”

  Het oude stadhuis op de Markt van Deinze wordt ingericht als sneltestcentrum, specifiek voor kinderen uit de lagere en secundaire scholen. Bij een coronabesmetting op een school in Deinze, Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem en Nazareth, zullen de kinderen zo snel mogelijk naar daar doorverwezen worden voor een sneltest. Een kwartier later is de uitslag bekend. “We willen daarmee vooral grote corona-uitbraken in scholen verder vermijden”, klinkt het.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch