Het kunstgrasveld in Beveren-Leie zal binnen enkele dagen klaar zijn.
Volledig scherm
Het kunstgrasveld in Beveren-Leie zal binnen enkele dagen klaar zijn. © Henk Deleu

Kunstgrasveld in Vijve en Beveren-Leie bijna klaar, Desselgem volgt begin juli

WaregemDe kunstgrasvelden in Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve krijgen stilaan vorm. Die op de terreinen van Jong Vijve en KSK Beveren-Leie zullen de komende dagen afgewerkt worden, dat op het terrein van KWS Desselgem is begin juli klaar.

 1. Corona krijgt internationale topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”
  Kortrijk

  Corona krijgt internatio­na­le topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”

  De Leieboorden nabij de College- en Groeningebrug vormen komende zaterdag voor de derde keer het decor voor de CAPS Urban Cross Kortrijk. Vorig jaar was er geen publiek welkom door de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag het toch. “We werken met controle van Covid Safe Ticket én identiteitskaart en er is een mondmaskerplicht”, stelt sportschepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). Er worden toch snel enkele duizenden toeschouwers, mogelijk zelfs nog meer, verwacht.
 2. Automobilisten bij ongevallen in politiezone Mira 5 keer meer onder invloed dan in gewone verkeer
  Waregem/Anzegem/Avelgem/Spiere-Helkijn/Zwevegem

  Automobi­lis­ten bij ongevallen in politiezo­ne Mira 5 keer meer onder invloed dan in gewone verkeer

  Bij alcoholcontroles in de politiezone Mira (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Zwevegem) legden dit jaar al 418 automobilisten een positieve ademtest af. Dat is 3,61 procent van de 11.578 gecontroleerde personen. Opmerkelijk: bij ongevallen blijkt vijf keer meer alcohol in het spel te zijn dan bij de gewone alcoholcontroles.