Kruispunt aan station weken dicht

WAREGEMDeze week start een nieuwe fase in het project rond de gedeeltelijke heraanleg van de ring rond Waregem (R35). Dat brengt verkeershinder met zich mee, want het drukke kruispunt van de Noorderlaan aan het station is zeker tot eind januari 2018, afhankelijk van de mate van winterweer, amper toegankelijk.

 1. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
 2. Waregemse ondernemer Pol Desimpel (75) overlijdt meer dan half jaar na coronabesmetting: “Hij was moe en uitgeput”
  PREMIUM
  Waregem

  Waregemse ondernemer Pol Desimpel (75) overlijdt meer dan half jaar na coronabe­smet­ting: “Hij was moe en uitgeput”

  Vorige week is ondernemer Pol Desimpel op 75-jarige leeftijd thuis overleden in Waregem. De voormalige apotheker en bedrijfsleider raakte, net als enkele vrienden, tijdens een wijnuitstap in Frankrijk besmet met het coronavirus en zou die infectie nooit volledig te boven komen. “Hij ging voluit voor zijn revalidatie, maar het is helaas niet gelukt”, vertelt zijn echtgenote.