De kinderen van André Defoort,  Roland (76), Roos (75), Claire (70), Dirk (65) en Hilde (58), brengen op 20 juni het café van hun ouders terug tot leven in OC Kernelle in de Kerkdreef in Waregem.
Volledig scherm
De kinderen van André Defoort, Roland (76), Roos (75), Claire (70), Dirk (65) en Hilde (58), brengen op 20 juni het café van hun ouders terug tot leven in OC Kernelle in de Kerkdreef in Waregem. © Henk Deleu

Kinderen wielerlegende André Defoort pakken uit met pop-upcafé langs parcours BK Waregem: “Eerbetoon aan onze beide ouders”

waregemDe vijf kinderen van Waregems wielerlegende André Defoort brengen langs het parcours van het BK wielrennen op 20 juni hulde aan hun vader. Langs de ronde - die trouwens ook zijn naam kreeg- zullen ze het voormalige café van André heropenen. “Tachtig jaar geleden is hij Belgisch kampioen geworden, en mama zou dit jaar haar 100ste verjaardag vieren. Een betere timing om iets te doen was er niet”, klinkt het.

  1. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
    Bissegem/Harelbeke

    Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

    “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.