Marc Vercruysse bij de Kampioenenbox die hij verkoopt. Hij zette de verkoop op poten om een boek te kunnen uitbrengen over wielerheld André Defoort.
Volledig scherm
Marc Vercruysse bij de Kampioenenbox die hij verkoopt. Hij zette de verkoop op poten om een boek te kunnen uitbrengen over wielerheld André Defoort. © Joyce Mesdag

‘Kampioenenbox’ is eerbetoon aan wielerhelden André Defoort en Briek Schotte: “Met de opbrengst boek over André Defoort uitbrengen”

waregemNog de hele week kan je naar aanleiding van het BK Wielrennen zondag een ‘Kampioenenbox’ bestellen bij gemeenteraadslid Marc Vercruysse: een box met twee flessen Kwaremont en één fles champagne. Hij startte de verkoop enkele maanden geleden, om samen met de zoon van wielerheld André Defoort een boek over de wielrenner te kunnen uitbrengen. 

  1. Streekgenoten brengen hulpgoederen, tuinaannemer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsgebied”
    Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

    Streekgeno­ten brengen hulpgoede­ren, tuinaanne­mer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsge­bied”

    Streekgenoten trokken dinsdag met ingezamelde hulpgoederen naar Chênée, bij Luik. Ze zijn erg onder de indruk, door de enorme ravage en al het menselijk leed. “Al die huizen die verwoest zijn... Er zijn mensen die hier echt helemaal niets meer hebben”, zegt Aline Vandenhoeck (33) uit Kortrijk. De medewerkers van Tuinen Vromant uit Moen bij Zwevegem trokken woensdag naar een camping in Barvaux, om er met hun eigen machinepark de massa’s puin te helpen ruimen.