Supporters tijdens de WK-wedstrijd België-Panama.
Volledig scherm
Supporters tijdens de WK-wedstrijd België-Panama. © belga

Jongeman terecht voor klappen na WK-match

Een 20-jarige jongeman uit Waregem riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 600 euro voor een vechtpartij na een WK-match van de Rode Duivels.

 1. Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”
  PREMIUM
  Bellegem/Kortrijk

  Maak kennis met Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste: “Liever een extra liter Omer in België, dan tien extra liter Omer in China”

  Omer Géry (27), de vijfde generatie Vander Ghinste, steekt zijn neus aan het venster. De oudste zoon van Omer Jean (56) stelde midden november ‘OMER. Brut Nature’ voor, waar vijf jaar aan gewerkt is. Het speciaalbier neemt een hoge vlucht. De 40.000 flessen van de ‘limited edition’ vliegen de deur uit. Staat Omer Géry klaar om de leiding te nemen in de familiebrouwerij in Bellegem? “Mijn vader is nog jong, zijn gedrevenheid blijft enorm”, glimlacht hij. We polsten bij een ‘OMER. Brut Nature’ over de plannen van Omer Géry met de brouwerij, de band met zijn pa, zijn voeling met Kortrijk en de coronacrisis.
 2. Verkeer staat muurvast in Sint-Eloois-Vijve door afsluiting Eikenlaan: “Agentschap Wegen en Verkeer moet beslissing terugdraaien”
  Waregem/Sint-Eloois-Vijve

  Verkeer staat muurvast in Sint-Eloois-Vij­ve door afsluiting Eikenlaan: “Agentschap Wegen en Verkeer moet beslissing terugdraai­en”

  Verkeerschaos troef in Sint-Eloois-Vijve, sinds de afslag van de Expresweg (N382) naar de Eikenlaan afgesloten is. Het gaat voorlopig nog om een proefproject, maar burgemeester en Vlaams Parlementslid Kurt Vanryckeghem (CD&V) vraagt Agentschap Wegen en Verkeer om de beslissing definitief terug te draaien. “Het lokale verkeer wordt te zwaar belast”, vindt hij.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto