Stijn Deleu, Thomas Defrenne, Dries Dewolf en Nicolas Defrenne met de cheque voor Akabe Funk.
Volledig scherm
Stijn Deleu, Thomas Defrenne, Dries Dewolf en Nicolas Defrenne met de cheque voor Akabe Funk. © RV

Jong Tempeliers steunen Waregemse goede doelen

De Jong Tempeliers, de organisatoren van oudejaarsfuif Blackout on NYE, hebben opnieuw een deel van de winst verdeeld onder drie lokale goede doelen. Dit jaar waren G-volleybal Waregem, Akabe Funk en KSA Waregem bij de gelukkigen.

 1. Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvierders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”
  harelbeke

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor, ook al betekent dat ‘rem’ op aantal feestvier­ders: “Na deze editie denken we na over onze toekomst”

  Harelbeke Schlagert keert terug naar CC Het Spoor in Harelbeke. Een zaal die eigenlijk te klein is voor de ambities van de organisatie, maar een feesttent opbouwen op de markt zoals de vorige editie, is financieel niet haalbaar. “Na de volgende editie bekijken we waar we ons Schlagerevent de komende jaren willen organiseren”, zegt voorzitter Christophe Rommens.
 2. Na mes in rug door 12 partijgenoten, gaat burgemeester Jan Stevens voor nieuwe ambtstermijn: “Vanaf nu werk ik enkel met eerlijke partners”
  wielsbeke

  Na mes in rug door 12 partijgeno­ten, gaat burgemees­ter Jan Stevens voor nieuwe ambtster­mijn: “Vanaf nu werk ik enkel met eerlijke partners”

  Het is beslist. Burgemeester Jan Stevens gaat voor een nieuwe ambtstermijn na de verkiezingen in 2024. Ook schepen Rachida Abid gaat door, en dat zal onder de noemer ‘CD&V Wielsbeke’ zijn. Een kleine twee weken geleden scheurden 12 van hun partijgenoten zich af om als ‘TEAM8710’ verder te gaan. “Op een bijzonder laffe en meedogenloze wijze werd ons beiden een mes in de rug gestoken. We werden gedumpt en bij het huisvuil geplaatst”, zeggen Stevens en Abid.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Werknemers IDEAL Floorcoverings leggen werk neer: “Het verschil tussen wat Beaulieu aanbiedt en wat vertrekkende medewerkers verwachten, is bijzonder groot”
  wielsbeke

  Werknemers IDEAL Floorcove­rings leggen werk neer: “Het verschil tussen wat Beaulieu aanbiedt en wat vertrekken­de medewer­kers verwachten, is bijzonder groot”

  Er is staking uitgebroken bij IDEAL Floorcoverings in Wielsbeke, een dochterbedrijf van Beaulieu International Group. Beaulieu liet in november weten dat het IDEAL Floorcoverings wil sluiten, en 175 banen zouden verloren gaan. De onderhandelingen over het sociaal plan lopen niet goed, en dus legden werknemers vanmorgen het werk neer. Wellicht zal ook de namiddagploeg niet starten straks.