Deken Henk Laridon in de Heilige Familiekerk met een voorbeeldje van zo'n labyrint. Dat labyrint vervangt het rode tapijt achteraan de kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Deken Henk Laridon in de Heilige Familiekerk met een voorbeeldje van zo'n labyrint. Dat labyrint vervangt het rode tapijt achteraan de kerk. © Pieterjan Neirynck

In deze kerk kan je straks bezinnen op een metersgroot labyrint: “Uniek in Vlaanderen”

WaregemDe pastorale eenheid Sint-Paulus uit Waregem heeft straks een primeur te pakken. In de Heilige Familiekerk op ‘t Gaverke verschijnt tegen de zomer een metersgroot tapijt op de vloer, met daarop een groot labyrint. “We zien het als een attractie in de kerk. En het is een primeur voor Vlaanderen”, vertelt een enthousiaste deken Henk Laridon.

 1. Man moet winkelverantwoordelijke 14.000 euro schadevergoeding betalen nadat hij hem tegen de grond sloeg nadat hij diefstal pleegde
  Waregem

  Man moet winkelver­ant­woor­de­lij­ke 14.000 euro schadever­goe­ding betalen nadat hij hem tegen de grond sloeg nadat hij diefstal pleegde

  Op drie december vorig jaar zag een klant van Carrefour Market in Waregem hoe Stephen U. (26) uit Evergem enkele flessen drank wegmoffelde. Die klant ging dat melden bij de winkelverantwoordelijke die op zijn beurt zag hoe de jongeman zonder te betalen naar buiten wandelde. De winkelverantwoordelijke twijfelde niet en zette de achtervolging in. De winkelverantwoordelijke sprak hem aan en vroeg hem de gestolen flessen terug te geven. De jongeman mepte prompt de winkelverantwoordelijke tegen de grond. Ook toen ze beiden op de grond lagen, bleef de dief maar slaan. Een getuige probeerde tussenbeide te komen en verwittigde de politie, maar hij hield niet op. “Het was zelfs zo erg dat de bloedspatten van het slachtoffer op de kledij van de getuige belandden”, pleitte het Openbaar Ministerie tijden het proces. Het slachtoffer liep een neusbreuk en een letsel aan het oog op waardoor zijn zicht verminderd is. Hij moet ook nog een operatie aan de schouder ondergaan.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"