De grafzerk van Heidi haar ouders is opnieuw intact, met naambordje en foto's.
Volledig scherm
PREMIUM
De grafzerk van Heidi haar ouders is opnieuw intact, met naambordje en foto's. © Pieterjan Neirynck

“Ik vond hun graf niet meer. Ik ben in tranen uitgebarsten”: zerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme steen

DesselgemAfgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was – net als alle andere zerken in de rij – vervangen door een reeks anonieme stenen. “Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer”, vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.

 1. Zelfstandige vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  Zelfstandi­ge vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”

  Erken corona als beroepsziekte, ook voor zelfstandige vroedvrouwen. Dat vragen enkele vroedvrouwen nadat een van hen Covid-19 opliep en door zware longschade een tijdje niet kan werken. “Er wordt verwacht dat wij pas bevallen mama’s en hun baby’s opvolgen, maar we worden in de steek gelaten als we zelf besmet raken”, getuigt Lieve (61). “Ik val terug op een inkomen van nog geen 900 euro.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona