Een vrouw legt een ademtest af tijdens de start van de BOB-campagne, langs de Expresweg in Waregem. De test was negatief, het leverde haar een BOB-sleutelhanger op en felicitaties van de politie.
Volledig scherm
Een vrouw legt een ademtest af tijdens de start van de BOB-campagne, langs de Expresweg in Waregem. De test was negatief, het leverde haar een BOB-sleutelhanger op en felicitaties van de politie. © Hans Verbeke

Gedronken, drugs genomen, rijbewijs noch verzekering: man speelt auto kwijt tijdens start BOB-campagne

Waregem/Harelbeke/IngelmunsterEen schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Daarmee werd de politie zaterdagnacht geconfronteerd tijdens een grootschalige controleactie bij de start van de BOB-campagne. Een automobilist die het al te bont maakte, mag zich straks aan een stevige straf verwachten in de politierechtbank. “Drugs in het verkeer worden helaas een almaar groter probleem”, zegt Bert Pollet van de politiezone Mira.

 1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 2. Ouders van Daan (14) urenlang verhoord door politie: “Onderzoek naar pesterijen op school lijkt nu echt begonnen”
  PREMIUM
  Waregem

  Ouders van Daan (14) urenlang verhoord door politie: “Onderzoek naar pesterijen op school lijkt nu echt begonnen”

  De politie heeft de ouders van Daan — de jongen van 14 die uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen — urenlang verhoord. Daarbij deden moeder en vader hun relaas van de laatste weken en het laatste weekend met hun zoon. Het is de eerste stap in een onderzoek dat wellicht nog even zal duren. Zo is er veel onduidelijkheid over een foto van Daan die op school rondging en een incident op een fuif in het weekend voor zijn dood.