De Grote Heerweg tussen Beveren-Leie en Desselgem. Rechts komen er parkeervakken, aan beide zijden ook een fietssuggestiestrook.
Volledig scherm
De Grote Heerweg tussen Beveren-Leie en Desselgem. Rechts komen er parkeervakken, aan beide zijden ook een fietssuggestiestrook. © Pieterjan Neirynck

Gedaan met chaos: Grote Heerweg krijgt parkeervakken en fietssuggestiestroken

Beveren-Leie/DesselgemHet stadsbestuur maakt komaf met de parkeerchaos die al enkele maanden heerst in de Grote Heerweg, op de grens van Desselgem en Beveren-Leie. Bezoekers van woonzorgcentrum Aurélys parkeren er vaak op de stoep of voor een privé-eigendom, tot groot ongenoegen van buurtbewoners.

 1. Daling van coronacijfers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Daling van coronacij­fers zet zich door in Zuid-West-Vlaanderen

  De daling van de coronacijfers zet zich (voorlopig) ook in Zuid-West-Vlaanderen door. Er was in de week van vrijdag 2 tot en met donderdag 8 april sprake van 693 positieve gevallen. Dat is een daling van 25 procent in vergelijking met tien dagen geleden. “We zijn wellicht over de piek”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsintercommunale W13. Kanttekening: de cijfers in Zuid-West-Vlaanderen blijven hoger dan het gemiddelde in België. En de daling zet zich nog niet overal in. Zo stijgen de cijfers nu in Harelbeke, Avelgem en Zwevegem. De grootste daling momenteel is voor Waregem.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw