Aan grasvelden om het bivak veilig te organiseren, heeft Chiro Waregem Centrum geen gebrek.
Volledig scherm
Aan grasvelden om het bivak veilig te organiseren, heeft Chiro Waregem Centrum geen gebrek. © Pieterjan Neirynck

Geboekte bivakplaats in Limburg te klein: Chiro Waregem Centrum trekt naar... Waregem

Door de coronamaatregelen is het niet simpel voor jeugdbewegingen om op een veilige manier zomerkampen te organiseren. Voor Chiro Waregem Centrum, één van de grootste in Vlaanderen, bleek dat al helemaal onmogelijk op de geplande kampplaats in Opoeteren. Daarom vindt het kamp dit jaar plaats op de eigen terreinen in Waregem. “Het wordt wennen, maar we zijn gemotiveerd.”

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-partner slachtoffer niet mals voor thuisverpleegster na dodelijk ongeval
  PREMIUM
  Wielsbeke/Oostrozebeke/Machelen-aan-de-Leie

  “Ik walg van dergelijke ongevallen”: Openbare aanklager en ex-part­ner slachtof­fer niet mals voor thuisver­pleeg­ster na dodelijk ongeval

  “Je hebt veel geluk gehad dat je niet meteen de cel in bent gevlogen. Ik walg van zo’n ongevallen.” De openbare aanklager was donderdag op de politierechtbank in Kortrijk niet mals voor een 27-jarige thuisverpleegster uit Wielsbeke die op 5 mei 2020 langs de N357 in Wielsbeke fietser Peter Martens (42) uit Machelen-aan-de-Leie doodreed en daarna gewoon verder reed. Ze bleek ook aan het sms’en achter het stuur en had te veel gedronken.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.