De Gaverbeek wordt twee keer aangedaan tijdens de Grand Steeple Chase of Flanders.
Volledig scherm
De Gaverbeek wordt twee keer aangedaan tijdens de Grand Steeple Chase of Flanders. © Henk Deleu

Gaverbeek levert weer spetterende beelden op bij Waregem Koerse en Willy Naessens raakt bijna zijn eigen viptent niet in

waregemDe hippodroom is aardig vol gelopen voor Waregem Koerse, waar met de Grand Steeple Chase net de bekendste paardenrace van ons land is afgerond. De uiteindelijk 30.000 bezoekers waren getuige van spektakel en spanning: twee jockeys vielen er in de tweede koers - gelukkig zonder veel erg - van hun paard. En Willy Naessens raakte bijna zijn eigen viptent niet in.

 1. Waakzaamheid rond stijgende coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Waakzaam­heid rond stijgende coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen

  De coronacijfers zitten in Zuid-West-Vlaanderen na een lange stabiele periode op een aanvaardbaar niveau weer in een stijgende lijn. Er waren tijdens de week van woensdag 6 tot en met dinsdag 12 oktober 395 positieve gevallen. Dat zijn er 205 (+107 procent) meer dan tijdens de week van woensdag 29 september tot en met dinsdag 5 oktober. “We zien in zeven dagen een verdubbeling”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.
 2. Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacrisis”
  Kortrijk

  Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacri­sis”

  Vorige maand zochten 75.000 mensen op Google wanneer De Piste in Kortrijk, de enige ijsbaan in het zuiden van West-Vlaanderen, weer voor publiek schaatsen zou heropenen. Op vrijdag 15 oktober is het zover, na een bijna onafgebroken coronasluiting van 576 dagen. Met een pak nieuwigheden. “Zo hebben we een nieuwe tribune gebouwd, terwijl ook de bar grondig werd vernieuwd”, zegt zaakvoerder Kenneth Deryckere (36) uit Harelbeke.