Freddy Devos uit Beveren-Leie, voor de gelegenheid zonder helm en mondmasker, neemt afscheid van de brandweer, na 39 jaar actieve dienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Devos uit Beveren-Leie, voor de gelegenheid zonder helm en mondmasker, neemt afscheid van de brandweer, na 39 jaar actieve dienst. © Hans Verbeke

Freddy (67) is pompier-af, na 39 jaar dienst: “Drama bij Pouleyn zal me altijd bijblijven. Een externe werknemer stierf toen, enkele van zijn collega’s raakten zwaarverbrand”

Beveren-LeieDinsdagavond zet Freddy Devos, het gezicht van de brandweerpost Beveren-Leie, zich voor de laatste keer als ‘niet beschikbaar’ in het oproepsysteem van de hulpverleningszoon Fluvia. “Ik stop, weliswaar met gemengde gevoelens”, zegt de 67-jarige luitenant. “Ik heb me altijd goed verzorgd maar stilaan heb ik m’n leeftijd een beetje tegen. Niettemin hou ik de beste herinneringen over aan zoveel jaren vrijwillige inzet en kameraadschap.”

 1. Nancy (46) richt zich na schooldreiging tot Vlaamse regering: “Breng gespecialiseerde zorg dichter bij secundaire scholen”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Nancy (46) richt zich na schooldrei­ging tot Vlaamse regering: “Breng gespeciali­seer­de zorg dichter bij secundaire scholen”

  Na de schooldreiging in Kortrijk en Waregem roept algemeen directeur van de Kortrijkse katholieke Rhizo-scholengroep Nancy Dedeurwaerder de Vlaamse regering op om gespecialiseerde zorg dichter bij secundaire scholen te brengen. “Er is een postcoronaproblematiek in Vlaanderen. De sociale ontwikkeling van sommige jongeren is vertraagd. Het gaat zeker niet enkel over Jules V. Er waren de voorbije weken signalen genoeg, zoals recent ook enkele steekpartijen”, stelt ze. In Kortrijk komen leerlingenbegeleiders binnenkort samen om de problematiek te bespreken.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.