Feestende jongeren in Albufeira, waar de besmettingen opgelopen werden.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestende jongeren in Albufeira, waar de besmettingen opgelopen werden. © YouTube

Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettingen

Feestten jongeren iets te hevig in het Portugese Albufeira? Zondag werden al positieve jongeren in het Tieltse gemeld, waar schepen Pascale Baert en gezinsleden ook besmet raakten. Nu stijgt ook het aantal besmettingen in Waregem erg snel. In totaal zijn er al een dertigtal besmettingen via Summer Bash jongerenreizen, maar wellicht gaat het over nog veel meer jongeren, die op eigen houtje naar Albufeira trokken. Gouverneur Carl Decaluwé vraagt ondertussen aan hogescholen Vives en Howest en de universiteiten Kulak en UGent campus Kortrijk om eveneens alert te zijn. Summer Bash zit verveeld met de kwestie. 

 1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 2. Eerste schepen van Tielt besmet met coronavirus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizeligheid, maar geen erge klachten”
  PREMIUM

  Eerste schepen van Tielt besmet met coronavi­rus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizelig­heid, maar geen erge klachten”

  De 44-jarige schepen van Welzijn, Ouderenzorg, Jeugd en Onderwijs Pascale Baert (Iedereen Tielt) is besmet met het coronavirus. Ook haar man en haar oudste dochter Marthe (17) zijn besmet. Marthe is een van de jongeren die vorige week in het Portugese uitgaansoord Albufeira verbleef, waar tientallen jongeren uit onze regio besmet raakten. Het gezin van de schepen heeft gelukkig slechts milde symptomen.
 3. “Ik vond hun graf niet meer. Ik ben in tranen uitgebarsten”: zerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme steen
  PREMIUM
  Desselgem

  “Ik vond hun graf niet meer. Ik ben in tranen uitgebar­sten”: zerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme steen

  Afgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was – net als alle andere zerken in de rij – vervangen door een reeks anonieme stenen. “Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer”, vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.