Feestende jongeren in Albufeira, waar de besmettingen opgelopen werden.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestende jongeren in Albufeira, waar de besmettingen opgelopen werden. © YouTube

Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettingen

Feestten jongeren iets te hevig in het Portugese Albufeira? Zondag werden al positieve jongeren in het Tieltse gemeld, waar schepen Pascale Baert en gezinsleden ook besmet raakten. Nu stijgt ook het aantal besmettingen in Waregem erg snel. In totaal zijn er al een dertigtal besmettingen via Summer Bash jongerenreizen, maar wellicht gaat het over nog veel meer jongeren, die op eigen houtje naar Albufeira trokken. Gouverneur Carl Decaluwé vraagt ondertussen aan hogescholen Vives en Howest en de universiteiten Kulak en UGent campus Kortrijk om eveneens alert te zijn. Summer Bash zit verveeld met de kwestie. 

 1. Streekgenoten brengen hulpgoederen, tuinaannemer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsgebied”
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Streekgeno­ten brengen hulpgoede­ren, tuinaanne­mer ruimt puin in Ardennen: “Het lijkt er nog steeds oorlogsge­bied”

  Streekgenoten trokken dinsdag met ingezamelde hulpgoederen naar Chênée, bij Luik. Ze zijn erg onder de indruk, door de enorme ravage en al het menselijk leed. “Al die huizen die verwoest zijn... Er zijn mensen die hier echt helemaal niets meer hebben”, zegt Aline Vandenhoeck (33) uit Kortrijk. De medewerkers van Tuinen Vromant uit Moen bij Zwevegem trokken woensdag naar een camping in Barvaux, om er met hun eigen machinepark de massa’s puin te helpen ruimen.
 2. Eerste schepen van Tielt besmet met coronavirus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizeligheid, maar geen erge klachten”
  PREMIUM

  Eerste schepen van Tielt besmet met coronavi­rus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizelig­heid, maar geen erge klachten”

  De 44-jarige schepen van Welzijn, Ouderenzorg, Jeugd en Onderwijs Pascale Baert (Iedereen Tielt) is besmet met het coronavirus. Ook haar man en haar oudste dochter Marthe (17) zijn besmet. Marthe is een van de jongeren die vorige week in het Portugese uitgaansoord Albufeira verbleef, waar tientallen jongeren uit onze regio besmet raakten. Het gezin van de schepen heeft gelukkig slechts milde symptomen.