Ook Eupen werd zwaar getroffen door het noodweer
Volledig scherm
Ook Eupen werd zwaar getroffen door het noodweer © BELGA

Essevee zoekt supporters om in zwaar getroffen Eupen te helpen

WaregemSV Zulte Waregem zoekt vrijwilligers. De club wil met supporters gaan helpen in het door overstromingen getroffen gebied in de regio Eupen. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijkzaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijk­zaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne

  Abdelilah Kasmi (25) uit Kortrijk opent binnenkort Dar Es Salaam, naar het Nederlands vertaald Huis van de Vrede, op het Marktplein in Kuurne. Het wordt het eerste authentiek Marokkaans restaurant in de regio Kortrijk. “Ik wil onze mooie cultuur met de mensen delen en zo bruggen bouwen. Voor of tegen Marokkanen, dat maakt me niet uit, iedereen is er welkom”, zegt Abdelilah.
 2. Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestprogramma voor 150ste verjaardag
  Kortrijk/Heule/Anzegem/Avelgem

  Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestpro­gram­ma voor 150ste verjaardag

  Mocht hij nog leven, dan zou de gevierde auteur Stijn Streuvels op 3 oktober 150 kaarsjes mogen uitblazen. De man heeft een sterke band met zowel zijn geboortedorp Heule, als met Avelgem, waar hij naartoe verhuisde op zijn zestiende, en Anzegem, waar zijn schrijvershuis het Lijsternest is gelegen. In de Leiestreek én daarbuiten zijn heel wat initiatieven om de verjaardag te vieren. Van wandelen in het spoor van Stijn Streuvels tot snuisteren door het fotoarchief van de man zelf: wij zetten de verschillende activiteiten voor u op een rijtje.