De politie van de zone Mira zal intensief blijven controleren op misbruik van drugs in het verkeer. (archieffoto als illustratie)
Volledig scherm
De politie van de zone Mira zal intensief blijven controleren op misbruik van drugs in het verkeer. (archieffoto als illustratie) © Geert De Rycke

Een derde meer automobilisten betrapt onder invloed van drugs dan in 2019, leeuwendeel zijn jonge mensen

Waregem/Anzegem/Avelgem/Zwevegem/Spiere-HelkijnBij controles in de politiezone Mira zijn vorig jaar opvallend meer mensen betrapt die rijden onder invloed van verdovende middelen dan in 2019 het geval was. Het aantal inbreuken ligt 34 procent hoger, twee derde van de zondaars zijn tussen 18 en 30 jaar.

 1. Gewelddadig gezinslid krijgt zelden huisverbod in West-Vlaanderen: slechts acht gevallen in vier jaar
  PREMIUM

  Geweldda­dig gezinslid krijgt zelden huisverbod in West-Vlaanderen: slechts acht gevallen in vier jaar

  Tussen 2015 en 2019 werd in ons land in totaal 702 keer een gewelddadig gezinslid een huisverbod opgelegd. Maar dat gebeurde maar acht keer in de provincie West-Vlaanderen. Ter vergelijking: in Limburg gaat het om 414 keer. “Ik denk nochtans niet dat er zoveel meer huiselijk geweld is in Limburg”, zegt Melissa Depraetere uit Harelbeke, fractieleider voor sp.a in de kamer.
 2. Pas midden maart beslissing over festivalzomer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmaskerplicht? We passen ons aan”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Pas midden maart beslissing over festivalzo­mer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmasker­plicht? We passen ons aan”

  “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Een scherpe timing voor metalfestival Alcatraz, dat gepland is van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus, en Kamping Kitsch Club op zaterdag 28 augustus. De twee festivals op Hoog Kortrijk zijn samen goed voor 50.000 bezoekers. “We passen ons aan elke format aan”, zegt John Noseda van Kamping Kitsch. “Er liggen enkele basisregels op tafel, zoals een mondmasker dragen. Mocht de sneltest een regel worden, gaan we die uitdaging zeker niet uit de weg”, zegt Mario Mortier van Alcatraz. We gaan dieper in op de verwachtingen voor Alcatraz en Kamping Kitsch.
 3. Waregemse ondernemer pikt in op pokébowlhype en start fastfoodketen: “Eerste vestiging in eigen stad, want ik blijf trouw aan mijn roots”
  PREMIUM
  Waregem

  Waregemse ondernemer pikt in op pokébowlhy­pe en start fastfoodke­ten: “Eerste vestiging in eigen stad, want ik blijf trouw aan mijn roots”

  Ondernemers Ahmed Hilami (42) en Stephanie Spillebeen (40) uit Waregem hebben grote plannen voor 2021. Begin maart openen ze in de Stationsstraat de eerste vestiging van Bowls.be, waarna Ahmed in de loop van dit jaar nog eens zeven restaurants uit de grond wil stampen. Brussel, Namen, Gent, Kortrijk, Brugge en Roeselare staan alvast op het lijstje.
 1. “Boterhammetje beu als ontbijt? Verwen jouw baby met havermout en fruit, gezond én lekker”: jonge mama’s stellen Billiebubs voor
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  “Boterham­me­tje beu als ontbijt? Verwen jouw baby met havermout en fruit, gezond én lekker”: jonge mama’s stellen Billiebubs voor

  Billiebubs is geboren. De start-up van jonge mama’s Elke Vanhollebeke (31) uit Bissegem en Clara Desmet (27) uit Waregem werkt ontbijtjes voor baby’s uit met havermout, gevriesdroogd fruit zoals banaan of aardbei en cacao of kokos. “Ons doel is niet om de klassieke boterham met choco te verbannen. We willen wel een gezonde variatie op de ontbijttafel brengen. En het is ook nog eens heel lekker. Zo kan je het ontbijt ook afwerken met verse stukjes fruit.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"