Van links naar rechts: Tom Van Damme (Belgian Cycling), Miguel De Ruyck (SV Zulte Waregem), moderator Stijn Breda, Carlo Lambrecht (Dwars Door Vlaanderen) en schepen Kristof Chanterie.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Tom Van Damme (Belgian Cycling), Miguel De Ruyck (SV Zulte Waregem), moderator Stijn Breda, Carlo Lambrecht (Dwars Door Vlaanderen) en schepen Kristof Chanterie. © RV

Dwars Door Vlaanderen en Essevee organiseren BK wielrennen in 2021 in Waregem

Massa-evenementen zijn nog een tijdje uit den boze, maar Waregem mag zich alvast opmaken voor een sportieve hoogdag volgend jaar. De stad, het bestuur van wielerwedstrijd Dwars Door Vlaanderen en voetbalclub SV Zulte Waregem slaan de handen in elkaar om het Belgisch kampioenschap wielrennen eind juni 2021 te organiseren. “We willen Waregem als sportstad verder op de kaart zetten”, klinkt het.

  1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen maken nieuwe sprong, naar zoveelste nieuw weekrecord van 687 positieve testen
    Zuid-West-Vlaanderen

    Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen maken nieuwe sprong, naar zoveelste nieuw weekrecord van 687 positieve testen

    De coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen vlakken niet af. Integendeel, de stijgende lijn houdt aan met 687 (+63) positieve testen in die regio, volgens de nieuwste weekcijfers van 8 tot en met 14 oktober. De situatie blijft in Menen het meest zorgwekkend, met afgelopen woensdag nog eens 25 extra positieve testen daar (wel iets minder dan afgelopen dinsdag). Ook andere steden en gemeenten gaan diep in het rood, als je naar de risico coëfficiënt kijkt.