Grote schade aan woning nadat barbecue met gasbarbecue fout loopt
Volledig scherm
Grote schade aan woning nadat barbecue met gasbarbecue fout loopt © Alexander Haezebrouck

Denise en zoon Jurgen zien terras in vlammen opgaan: “Wellicht was gasbarbecue niet goed aangesloten”

WaregemIn de Baanstknokstraat in Waregem heeft een woning zware schade opgelopen nadat een barbecue met een gasbarbecue volledig fout liep. Vooral het dak van het terras is zwaar beschadigd, ook enkele ramen zijn gesprongen door de hitte. “Wellicht was de gasfles niet goed aangesloten”, vertelt bewoonster Denise Vanfleteren.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.