Een sfeerbeeldje van de ijspiste vorig jaar.
Volledig scherm
Een sfeerbeeldje van de ijspiste vorig jaar. © Henk Deleu

De kogel is door de kerk: géén ijspiste deze winter. Straatverlichting wordt gedoofd en verwarming gaat graadje lager

waregemOm de energiekosten terug te dringen en te beheersen, neemt het Waregemse stadsbestuur enkele maatregelen. Er zal deze winter geen ijspiste op de Markt staan, er werden afspraken gemaakt met Fluvius om de straatverlichting op vaste tijdstippen te doven, de monumenten zullen niet verlicht worden en de verwarming zal een graadje lager staan.

 1. Wekelijkse markt verhuist voor het eerst naar Zuiderpromenade: “Bedoeling om dit de vaste uitwijkstek te maken”
  waregem

  Wekelijkse markt verhuist voor het eerst naar Zuiderpro­me­na­de: “Bedoeling om dit de vaste uitwijk­stek te maken”

  De Waregemse zaterdagmarkt verhuist vanaf deze zaterdag voor het eerst naar de nieuwe Zuiderpromenade. De wekelijkse markt blijft daarmee voor het eerst in het centrum van de stad, ook als de kramen moeten uitwijken voor een activiteit op de Markt. “Parking Olm vormde vroeger het alternatief, maar dat kostte ons parkeerplaatsen”, zegt schepen Kristof Chanterie. “De nieuwe locatie niet.”
 1. Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”
  PREMIUM
  Waregem/Anzegem

  Antwerpse Boerento­ren krijgt West-Vlaam­se touch: “No-nonsense en toch vernieu­wend, een beetje zoals we zelf zijn”

  De nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.