Bart Amez met een foto van zijn zoon Maxim, die stierf aan de gevolgen van een hersentumor.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Amez met een foto van zijn zoon Maxim, die stierf aan de gevolgen van een hersentumor. © Henk Deleu

Begrafenisondernemer verzorgt zelf dienst voor zijn overleden zoon: “Zo ben ik tot het allerlaatste moment bij hem”

WaregemBegrafenisondernemer Bart Amez (54) uit Waregem hielp het afgelopen jaar zo'n 200-tal families afscheid nemen van hun geliefden. Dat afscheid moest door corona vaak op een onmenselijke manier gebeuren. Deze week stierf z'n eigen zoon Maxim (26), maar ook dat afscheid verzorgt hij zelf. Ook al wordt het hard, want: “Van je kind afscheid moeten nemen, dat is het ergste”. Zijn getuigenis.

14 reacties

 • Bernadette De Winter

  1 maand geleden
  Beste Bart wat lijk je een sterke man , vader... ik herken je zo ! maar wat moet het een moeilijke opdracht zijn om je eigen zoon af te geven zoals altijd - en nu nog veel meer- zal je dit afscheid een waardig einde geven veel sterkte mogen de warme herinneringen jouw hart blijven verwarmen
 • Lindsay van Renterghem

  1 maand geleden
  Veel sterkte . We gaan nooit vergeten wat je voor mij en mijn zus gedaan hebt tijdens het rouwproces van ons mama .
 • christian electeur

  1 maand geleden
  sterkte mensen
 • Luc vandeput

  1 maand geleden
  Beste mijnheer Amez, ik wens jou en jouw familie heel veel sterkte bij dit zware verlies. Mijn oprechte deelneming en het diepste respect!
 • Hedwig Goethals

  1 maand geleden
  Veel sterkte bij het overlijden van uw zoon.
 1. Amper week na brand in hoofdkwartier schiet Brooklyn uit startblokken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”
  PREMIUM
  Kortrijk/Stasegem

  Amper week na brand in hoofdkwar­tier schiet Brooklyn uit startblok­ken op nieuwe locatie: “Eerste online bestelde pakketjes de deur uit”

  Het is nog wat wennen maar sinds dinsdag is het leeuwendeel van de Brooklyn-medewerkers die vorige week woensdagavond hun hoofdkantoor zagen afbranden, aan de slag op een andere locatie, op de Engelse Wandeling in Kortrijk. “Zonder de steun van zovelen hadden we niet zo snel weer aan de slag kunnen gaan”, zegt zaakvoerder Ubbe Descamps (44). “De herstart van nul is zwaar, maar het wordt een leerrijk proces.”