Archiefbeeld van Kurt Vanryckeghem. Het is tijd om het glas weer te heffen, op het bal van de burgemeester
Volledig scherm
Archiefbeeld van Kurt Vanryckeghem. Het is tijd om het glas weer te heffen, op het bal van de burgemeester © Alexander Haezebrouck

Bal van de burgemeester steunt kinderkankerfonds

WaregemNa een onderbreking door corona in 2020 komt de vierde editie van het bal van burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) er aan, op vrijdag 15 oktober in Waregem Expo. De opbrengst gaat naar Koester-Kinderkankerfonds en andere sociale projecten in Waregem.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. 140 vrijwilligers trekken naar door overstroming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronterende ervaring”
  Kortrijk

  140 vrijwilli­gers trekken naar door overstro­ming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronte­ren­de ervaring”

  Drie maanden (!) na de zware overstromingen in Wallonië blijken er nog steeds heel wat inwoners dik in de miserie te zitten. De Deerlijkse brandweerman Juan Herrero doet daar iets aan. Samen met enkele andere mensen bracht hij afgelopen zaterdag 140 vrijwilligers op de been om in het dorp Trooz de schade te gaan herstellen. “De nood is nog altijd hoog, vooral met de winter voor de deur.”