Een drugshond hielp de politie bij de drugs- en alcoholcontroles in de politiezone Mira.
Volledig scherm
Een drugshond hielp de politie bij de drugs- en alcoholcontroles in de politiezone Mira. © Vertommen

Automobilist met 3,42 promille loopt twee keer in één avond tegen de lamp

Vichte/Beveren-Leie/Avelgem/Zwevegem/TieltBij alcohol- en drugscontroles in Beveren-Leie, Vichte, Avelgem en Zwevegem moesten 15 automobilisten zaterdagavond en -nacht hun rijbewijs inleveren. Een automobilist die maar liefst 3,42 promille alcohol in het bloed had, kon later op de avond in Tielt opnieuw betrapt worden.

 1. Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”
  Bissegem/Harelbeke

  Bissegem­naars helpen door zondvloed getroffen campinguit­ba­ters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

  “Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.
 2. Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaanslagen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Dieter (34) maakte 16 jaar geleden bomaansla­gen in Sharm-el-Sheikh mee: “Al die mensen met afgerukte ledematen, ik vergeet dat nooit”

  Sharm-el-Sheikh werd op 23 juli 2005 – dag op dag zestien jaar geleden – door zelfmoordaanslagen van Al Qaida getroffen. Er vielen toen 88 doden in de populaire Egyptische badplaats. Dieter De Clercq was in Sharm-el-Sheikh toen de islamitische terroristen toesloegen. “Krijsende mensen, de assen die na de explosies naar beneden dwarrelden, het was echt niet normaal”, vertelt hij.
 1. Uitbaters Mediterraneo slaken noodkreet door nijpend personeelstekort (en ze zijn niet alleen): “Bezorgde klanten stellen voor om zélf bij te springen, omdat we zo afzien”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Avelgem

  Uitbaters Mediterra­neo slaken noodkreet door nijpend personeels­te­kort (en ze zijn niet alleen): “Bezorgde klanten stellen voor om zélf bij te springen, omdat we zo afzien”

  Het personeelstekort in de horeca wordt steeds nijpender, na de coronacrisis. Veel mensen in de sector zochten andere oorden op door de lange sluitingen. “Iemand vinden is nu zó moeilijk, ik word er gek van. We gaan van veertig naar dertig couverts, uit noodzaak”, zegt Stephanie Kavadias van Grieks restaurant Mediterraneo in Kortrijk. “Het is een drama, we horen overal zo’n verhalen”, zegt voorzitter Wim Loontjens van Horeca Zuid-West-Vlaanderen. Er zijn momenteel bijna 900 vacatures niet ingevuld in West-Vlaanderen. Minister Hilde Crevits en de VDAB lanceren een campagne.