Eigenaar Fernand Huts heeft projectontwikkelaar Davy Demuynck gevraagd de Boerentoren onder handen te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Fernand Huts heeft projectontwikkelaar Davy Demuynck gevraagd de Boerentoren onder handen te nemen. © ION/Libeskind

Antwerpse Boerentoren krijgt West-Vlaamse touch: “No-nonsense en toch vernieuwend, een beetje zoals we zelf zijn”

Waregem/AnzegemDe nieuwe Boerentoren in Antwerpen wordt een vleugje West-Vlaams. Projectontwikkelaar ION uit Waregem mag er samen met Fernard Huts - eigenaar van Katoen Natie - een vernieuwende cultuurtoren van maken. Het gaat hard voor Davy Demuynck (42) en zijn co-ceo Kristof Vanfleteren (42). In amper elf jaar hebben ze een grote naam verworven in de projectontwikkeling, maar als het erop aan komt, zijn ze vooral nog the guy nextdoor. “Voetjes op de grond en normaal doen. Dat is de sleutel”, vindt Demuynck.

  1. TEAM 8710 gaat lopen met facebookpagina CD&V Wielsbeke: “Dat is ontslag nemen en je bedrijfswagen niet willen afgeven, dat klopt niet”
    wielsbeke

    TEAM 8710 gaat lopen met facebookpa­gi­na CD&V Wielsbeke: “Dat is ontslag nemen en je bedrijfswa­gen niet willen afgeven, dat klopt niet”

    De facebookpagina van CD&V Wielsbeke heet plots ‘Team Wielsbeke’. De 12 CD&V-leden die zich afscheurden van onder meer burgemeester Jan Stevens en schepen Rachida Abid willen de facebookpagina meenemen voor hun nieuw project TEAM8710. “Niets mis mee”, klinkt het bij TEAM 8710. “Helemaal niet koosjer”, oppert de oppositie.