De besmette West-Vlaamse jongeren reisden de voorbije weken naar het Portugese feestparadijs Albufeira. (archieffoto als illustratie)
Volledig scherm
De besmette West-Vlaamse jongeren reisden de voorbije weken naar het Portugese feestparadijs Albufeira. (archieffoto als illustratie) © YouTube

Al minstens 77 West-Vlaamse jongeren besmet na feestvakantie in Portugal

Minstens 77 West-Vlaamse jongeren die tijdens de eerste veertien dagen van september naar het Portugese feestparadijs Albufeira trokken, hebben intussen positief getest op Covid-19. Dat meldt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé woensdag. Onder meer in Waregem, Tielt en Ieper zijn er concentraties van besmette jongeren. Het aantal kan nog oplopen, nog niet alle testresultaten zijn gekend.

30 reacties

 • Marnix Coussement

  2 jaar geleden
  Eigenlijk de fout van de ouders, wetend dat Corana al terug in opmars is van eind Juli laten ze toch gaan fuiven in Portugal . De meeste hebben zogezegd zich aan de regels gehouden en het was niet om te fuiven, ja als het dat nog gelooft dat zit je met een groot probleem . Ouders verwennen ze tot over hun oren . Aan de fuivende jongeren alvast bedankt voor het medeleven voor de 3 miljoen zwakkere personen in Belgie . Dank zij deze mensen hebben jullie de huidige luxe ( ouderen )
 • Inge Simons

  2 jaar geleden
  Wat gaat er van die jeugd komen. Schaam jullie! Arrogantie van de jeugd ten top! Niks respect hebben ze nog!
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Ik begin het echt beu te worden, ik heb altijd de regels gerespecteerd en ik begin me meer en meer af te vragen waarom. Ik ben 75, hartpatiënt sinds 23 jaar en ik zie het niet meer zitten.
 • marc van de poel

  2 jaar geleden
  Ik begrijp goed dat de jeugd zich niet zo kan engageren om allerhande regeltjes ter harte te nemen. Jammer genoeg gaan hun gedragingen een prijs hebben en dat zal door hen moeten vereffend worden.
 • johannes van Wetten

  2 jaar geleden
  De intelligentie spat ervan af, want wie de jeugd heeft,heeft de toekomst.
 1. Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettingen
  PREMIUM

  Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettin­gen

  Feestten jongeren iets te hevig in het Portugese Albufeira? Zondag werden al positieve jongeren in het Tieltse gemeld, waar schepen Pascale Baert en gezinsleden ook besmet raakten. Nu stijgt ook het aantal besmettingen in Waregem erg snel. In totaal zijn er al een dertigtal besmettingen via Summer Bash jongerenreizen, maar wellicht gaat het over nog veel meer jongeren, die op eigen houtje naar Albufeira trokken. Gouverneur Carl Decaluwé vraagt ondertussen aan hogescholen Vives en Howest en de universiteiten Kulak en UGent campus Kortrijk om eveneens alert te zijn. Summer Bash zit verveeld met de kwestie.
 2. Eerste schepen van Tielt besmet met coronavirus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizeligheid, maar geen erge klachten”
  PREMIUM

  Eerste schepen van Tielt besmet met coronavi­rus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizelig­heid, maar geen erge klachten”

  De 44-jarige schepen van Welzijn, Ouderenzorg, Jeugd en Onderwijs Pascale Baert (Iedereen Tielt) is besmet met het coronavirus. Ook haar man en haar oudste dochter Marthe (17) zijn besmet. Marthe is een van de jongeren die vorige week in het Portugese uitgaansoord Albufeira verbleef, waar tientallen jongeren uit onze regio besmet raakten. Het gezin van de schepen heeft gelukkig slechts milde symptomen.