De besmette West-Vlaamse jongeren reisden de voorbije weken naar het Portugese feestparadijs Albufeira. (archieffoto als illustratie)
Volledig scherm
De besmette West-Vlaamse jongeren reisden de voorbije weken naar het Portugese feestparadijs Albufeira. (archieffoto als illustratie) © YouTube

Al minstens 77 West-Vlaamse jongeren besmet na feestvakantie in Portugal

Minstens 77 West-Vlaamse jongeren die tijdens de eerste veertien dagen van september naar het Portugese feestparadijs Albufeira trokken, hebben intussen positief getest op Covid-19. Dat meldt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé woensdag. Onder meer in Waregem, Tielt en Ieper zijn er concentraties van besmette jongeren. Het aantal kan nog oplopen, nog niet alle testresultaten zijn gekend.

  1. Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettingen
    PREMIUM

    Feestten jongeren te hevig in Portugal? Na Tielt ook in Waregem massaal veel besmettin­gen

    Feestten jongeren iets te hevig in het Portugese Albufeira? Zondag werden al positieve jongeren in het Tieltse gemeld, waar schepen Pascale Baert en gezinsleden ook besmet raakten. Nu stijgt ook het aantal besmettingen in Waregem erg snel. In totaal zijn er al een dertigtal besmettingen via Summer Bash jongerenreizen, maar wellicht gaat het over nog veel meer jongeren, die op eigen houtje naar Albufeira trokken. Gouverneur Carl Decaluwé vraagt ondertussen aan hogescholen Vives en Howest en de universiteiten Kulak en UGent campus Kortrijk om eveneens alert te zijn. Summer Bash zit verveeld met de kwestie.