Rusthuis De Meers.
Volledig scherm
Rusthuis De Meers. © Stadsbestuur Waregem

Al 17 bewoners overleden door coronavirus in rusthuis De Meers: “Het personeel heeft het mentaal zwaar”

In Waregem is rusthuis De Meers bijzonder hard getroffen door het coronavirus. Op korte tijd zijn er zeventien bewoners overleden, waarvan er vijf positief getest hadden. “Bij de andere twaalf waren er sterke aanwijzingen dat het ook om Covid-19 ging”, zegt coördinerend arts Areski Boumendil.

 1. Zelfstandige vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  Zelfstandi­ge vroedvrouw Lieve (61) loopt corona op, maar heeft bijna nergens recht op: “Nog geen 900 euro per maand, terwijl ik alleen mijn plicht deed”

  Erken corona als beroepsziekte, ook voor zelfstandige vroedvrouwen. Dat vragen enkele vroedvrouwen nadat een van hen Covid-19 opliep en door zware longschade een tijdje niet kan werken. “Er wordt verwacht dat wij pas bevallen mama’s en hun baby’s opvolgen, maar we worden in de steek gelaten als we zelf besmet raken”, getuigt Lieve (61). “Ik val terug op een inkomen van nog geen 900 euro.”
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken