De leerlingen hielpen massaal bij het aanplanten van het nieuwe Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve.
Volledig scherm
De leerlingen hielpen massaal bij het aanplanten van het nieuwe Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve. © Henk Deleu

700 leerlingen planten nieuw bos aan

Zo’n 700 leerlingen van Waregemse scholen hebben vrijdag de eerste bomen en struiken geplant voor wat het Schoondalbos moet worden op een perceel van acht hectare groot. In totaal moeten maar liefst 17.000 bomen en 12.000 struiken geplant worden. 

1 reactie

 • Louise Maertens

  2 jaar geleden
  Zeer mooi initiatief om Co2 tegen te gaan. Proficiat aan de leerlingen en stad Waregem. Mag dit een voorbeeld mag zijn voor Vlaanderen. Veel beter dan het invoeren van nutteloze LEZ-zones, deze LEZ -zones treffen de arme bewoners, kleine zelfstandigen en zijn enkel maar om het geld te doen. Super!
 1. Na buurtbewoners protesteren ook Zulte en Waregem tegen breekwerf Grondwerken Dhaene: “Hinder moet voor de buurt beperkt blijven”
  PREMIUM
  Zulte/Waregem/Kruisem

  Na buurtbewo­ners proteste­ren ook Zulte en Waregem tegen breekwerf Grondwer­ken Dhaene: “Hinder moet voor de buurt beperkt blijven”

  De vergunningsaanvraag voor de breekwerf van de firma Grondwerken D’Haene in Kruisem blijft de gemoederen beroeren. Na een protestactie van buurtbewoners dienen de gemeente Zulte en de stad Waregem een bezwaarschrift in bij de gemeente Kruisem. De lokale besturen uiten hun bezorgdheid over mogelijke problemen met mobiliteit, geluidsoverlast en stofhinder.