Het bezoek van Hilde Crevits woensdagmorgen moest vooral in de verf zetten hoe goed het Waregems bestuur -met partijgenoot Kurt Vanryckeghem aan het stuur- het doet op vlak van lokale economie.
Volledig scherm
Het bezoek van Hilde Crevits woensdagmorgen moest vooral in de verf zetten hoe goed het Waregems bestuur -met partijgenoot Kurt Vanryckeghem aan het stuur- het doet op vlak van lokale economie. © Henk Deleu

60 procent van Het Pand nu al ingevuld: Crevits noemt Waregem ‘een voorbeeldstad’

waregemWaregem heeft een derde meer handelspanden per inwoner dan de gemiddelde Vlaamse gemeente, en toch ligt de leegstand in de stad beduidend lager. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) prees de stad daarom woensdagmorgen tijdens haar bezoek aan de werf van Het Pand, waar een totaalrenovatie wordt uitgevoerd. “De stad ondersteunt de lokale middenstand en versterkt tegelijk de kern van het Waregems winkelgebied”, zegt Crevits.

  1. Overal uren aanschuiven aan autokeuringen in West-Vlaanderen vanochtend: “Nationale instanties moeten in actie schieten, want dit is niet vol te houden”
    Play
    West-Vlaanderen

    Overal uren aanschui­ven aan autokeurin­gen in West-Vlaanderen vanochtend: “Nationale instanties moeten in actie schieten, want dit is niet vol te houden”

    “Kom niet vrijdag”, riep gedelegeerd bestuurder Ignace Van Overbeke van KM Keuringsbureau Motorvoertuigen op. Een oproep die in dovemansoren valt. Er was aan alle autokeuringen flink wat chaos, want je kon vandaag ook in West-Vlaanderen voor het eerst zonder afspraak komen. De wachtrijen aan alle keuringscentra in de provincie werd zelfs afgesloten.