De sfeervolle beatrun lokte zo'n 2.000 deelnemers.
Volledig scherm
De sfeervolle beatrun lokte zo'n 2.000 deelnemers. © Henk Deleu

2000 deelnemers Beatrun verkennen centrum van Waregem

waregemZo’n 2000 lopers hebben gisteren deelgenomen aan de Beatrun. Blikvanger op het parcours was de brug die de organisatie liet optrekken over de ring, zodat de deelnemers zowel de hippodroom als het centrum van de stad konden aandoen. Langs het parcours was er ook voor sfeer en muziek gezorgd. Deelnemen kon uiteraard zonder mondmasker, maar er moest wel een covid safe ticket voorgelegd worden.

 1. TEAM 8710 gaat lopen met facebookpagina CD&V Wielsbeke: “Dat is ontslag nemen en je bedrijfswagen niet willen afgeven, dat klopt niet”
  wielsbeke

  TEAM 8710 gaat lopen met facebookpa­gi­na CD&V Wielsbeke: “Dat is ontslag nemen en je bedrijfswa­gen niet willen afgeven, dat klopt niet”

  De facebookpagina van CD&V Wielsbeke heet plots ‘Team Wielsbeke’. De 12 CD&V-leden die zich afscheurden van onder meer burgemeester Jan Stevens en schepen Rachida Abid willen de facebookpagina meenemen voor hun nieuw project TEAM8710. “Niets mis mee”, klinkt het bij TEAM 8710. “Helemaal niet koosjer”, oppert de oppositie.
 2. “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes
  Kortrijk/Waregem

  “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes

  Elke Vanhollebeke (33) uit Heule en Clara Desmet (29) uit Waregem stellen ‘groats’ voor. Dat zijn ontbijtjes en vieruurtjes voor baby’s en kinderen vanaf acht maanden, met havermout en fruit. “Volwassenen worden om de oren geslagen met granola’s, wij trekken die markt naar babyvoeding door, ouders zitten daar echt op te wachten”, vertellen de jonge mama’s.
 1. Ouders van Daan (14) urenlang verhoord door politie: “Onderzoek naar pesterijen op school lijkt nu echt begonnen”
  PREMIUM
  Waregem

  Ouders van Daan (14) urenlang verhoord door politie: “Onderzoek naar pesterijen op school lijkt nu echt begonnen”

  De politie heeft de ouders van Daan — de jongen van 14 die uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen — urenlang verhoord. Daarbij deden moeder en vader hun relaas van de laatste weken en het laatste weekend met hun zoon. Het is de eerste stap in een onderzoek dat wellicht nog even zal duren. Zo is er veel onduidelijkheid over een foto van Daan die op school rondging en een incident op een fuif in het weekend voor zijn dood.