Organisatoren Laurent Van Parys & Maxim Declercq lieten een brug optrekken over de ring, ter hoogte van de Guido Gezelleschool, zodat de lopers zowel de hippodroom als het centrum van de stad kunnen aandoen.
Volledig scherm
Organisatoren Laurent Van Parys & Maxim Declercq lieten een brug optrekken over de ring, ter hoogte van de Guido Gezelleschool, zodat de lopers zowel de hippodroom als het centrum van de stad kunnen aandoen. © Henk Deleu

2000 deelnemers aan Beatrun zullen zaterdag via brug over de ringlaan van centrum naar hippodroom lopen

waregemZo’n 2000 lopers zullen zaterdag deelnemen aan de loopwedstrijd Beatrun in Waregem. Organisatoren Laurent Van Parys & Maxim Declercq lieten een brug optrekken over de ring, ter hoogte van de Guido Gezelleschool, zodat de lopers zowel de hippodroom als het centrum van de stad kunnen aandoen.

 1. Meerderheidspartij INZET distantieert zich van beslissing burgemeester om Sint-Arnolduspark op te ruimen: “Dit verdient publieke uitleg”
  anzegem

  Meerder­heids­par­tij INZET distanti­eert zich van beslissing burgemees­ter om Sint-Arnoldus­park op te ruimen: “Dit verdient publieke uitleg”

  Het laatste is nog niet gezegd en geschreven over de onderhoudswerken die werden uitgevoerd in het Sint-Arnolduspark in Anzegem. In opdracht van de burgemeester voerde een aannemer vorige week opruimingswerken uit in het park, maar volgens Natuurpunt Krekel Anzegem richtte die aannemer een ware ravage aan, en is onherstelbare schade aangericht voor de biodiversiteit in het natuurgebied. De groene politieke partij INZET reageerde al op facebook, en raadslid Jeremie Vaneeckhout (nationaal co-voorzitter Groen) belooft een vraag te stellen in de gemeenteraad volgende week.
 2. Onthaalmoeder na zeven jaar voor rechtbank voor shaken baby: “Er is niets opzettelijk gebeurd”
  PREMIUM
  Waregem

  Onthaalmoe­der na zeven jaar voor rechtbank voor shaken baby: “Er is niets opzette­lijk gebeurd”

  Een onthaalmoeder uit Waregem staat woensdagmorgen in de correctionele rechtbank terecht omdat ze een baby van vijf maanden door elkaar heeft geschud. Dat gebeurde zeven jaar geleden, maar de gevolgen voor het jongetje zijn enorm. Hij liep hersenschade op en zal altijd hulpbehoevend blijven. De onthaalmoeder ontkent dat ze het kindje schudde, maar dat gelooft het parket niet. Een reconstructie.
 1. Harten troef! Onze reporter laat zich klaarstomen voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”
  PREMIUM
  Deerlijk

  Harten troef! Onze reporter laat zich klaarsto­men voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”

  Heel Vlaanderen speelt wel af en toe een potje manillen. Maar wie zich op 18 februari in het West-Vlaamse Deerlijk tot wereldkampioen in dit kaartspel wil kronen, heeft heel wat méér nodig dan alleen wat basiskennis. Onze reporter doet een gooi naar de felbegeerde wereldtitel. Ter voorbereiding trok naar een volkse kaarting, mét groentenbokalen als inzet, om er van doorwinterde manillers de kneepjes te leren. “Als je maat troef heeft gemaakt, kom je áltijd je troef uit... tenzij je een renong hebt.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. TVH schenkt 15.000 euro aan twee goede doelen
  waregem

  TVH schenkt 15.000 euro aan twee goede doelen

  De medewerkers van onderdelenspecialist TVH hebben 15 000 euro geschonken aan twee goede doelen. Zowel BiJeVa vzw en Villa Berke kregen elk een cheque van 7500 euro overhandigd. Het bedrijf organiseert het hele jaar door verschillende acties voor het goede doel. Zo vond tijdens de eindejaarsperiode een Wintermarkt plaats en werd een tombola georganiseerd om geld in te zamelen voor de twee vzw’s. Die acties brachten 7500 euro op, het bedrijf verdubbelde dat bedrag.