WAREGEM: 1 op 8 reed dit jaar te snel bij snelheidscontroles in de politiezone Mira.
Volledig scherm
WAREGEM: 1 op 8 reed dit jaar te snel bij snelheidscontroles in de politiezone Mira. © politiezone Mira

1 op 8 rijdt te snel in politiezone Mira

Waregem/Anzegem/Avelgem/Spiere-Helkijn/ZwevegemBij snelheidscontroles in de politiezone Mira (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Zwevegem) zijn dit jaar al 25.346 automobilisten betrapt op te snel rijden. Dat betekent dat een op acht te snel reed. In de Waregemstraat in Desselgem werd een automobilist geflitst met 147 kilometer per uur in zone 70.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.